in ,

HOPPÁ! – Orbán szeptemberben találkozik Vlagyimir Putyinnal

Orbán Viktor miniszterelnök idei első hivatalos találkozójára Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szeptemberben fog sor kerülni Moszkvában

Orbán Viktor miniszterelnök idei első hivatalos találkozójára Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szeptemberben fog sor kerülni Moszkvában.

 

Azt eddig is lehetett tudni, hogy miután a már-már szokásos, éves februári Putyin-Orbán-találkozó idén elmaradt, a magyarországi választások után találkozik egymással a két vezető Moszkvában, csak az időpont volt kérdéses.

Legutóbb az orosz elnök jött Budapestre tavaly augusztus 28-án, hivatalosan azért, hogy részt vegyen a budapesti judo-vb nyitónapján. Ez Putyin második látogatása volt hazánkba hét hónapon belül, miután 2017. február 2-án is tárgyalt már egyszer Budapesten. A fő témák természetesen a paksi bővítés és a gázellátás voltak.

Az orosz elnök ezt megelőzően 2015 februárjában járt Magyarországon, az volt az első látogatása az Orbán-kormány regnálása alatt. 2013-ban, 2014-ben és 2016-ban Orbán Viktor utazott Moszkvába. A magyar-orosz viszony elmúlt évekbeli szorossá válását a külügyminiszteri szintű találkozók sűrűsége is jól mutatja.

(forrás:pestisracok.hu)

ELKÉPESZTŐ MAGYAR SIKER! – Jövő hétfőtől Babos Tímea vezeti a női teniszezők páros világranglistáját

HOPPÁ! – Nyíltan hadat üzent Sorosnak és migránsainak az olasz kormány