in ,

Hoppá! Kőolajvezeték épül Magyarország és Szerbia között

Alekszandar Vucsics szerb államfő szombat délelőtt jelentette be: Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel megállapodtak abban, hogy kőolajvezetéket építenek Magyarország felé – írta a Világgazdaság.

Alekszandar Vucsics szerb államfő szombat délelőtt jelentette be: Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel megállapodtak abban, hogy kőolajvezetéket építenek Magyarország felé – írta a Világgazdaság. 

Az új olajvezeték lehetővé tenné, hogy a Barátság kőolajvezetékhez csatlakozva olcsóbb uráli kőolajjal lássák el Szerbiát. Az ország kőolajellátását nagy részben a Horvátországon áthaladó vezetéken keresztül oldották meg eddig, de ez a szankciók miatt valószínűleg nem lesz lehetséges a jövőben.

A szerb kőolajipari vállalat, a NIS jelenleg a Janaf vezetéken keresztül egy horvát terminálról kapja a tankereken odaszállított orosz kőolajat. Már korábban is felvetették a lehetőséget: annak érdekében, hogy ne függjenek a Horvátországon keresztüli tengeri vezetékes kőolajszállítástól, Magyarország felől is hoznának olajat a szerbek. Ehhez előbb vezetékkel kell összekötni a két államot.

A szerb elnök szerint megszületett a megállapodás, és legfeljebb két év alatt meg is építenék a 128 kilométeres vezetéket, amely feltehetően Újvidék és Algyő között húzódna.

A beruházás becsült értéke százmillió euró. A szerb elnök azt is bejelentette, hogy egy Észak-Macedónián keresztül húzódó és az albániai Durresig futó vezetéket is szeretnének megépíteni.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Magyarországon a tanárok 0,5%-a hőbörög az utcán – 140 ezer tanár van Magyarországon, abból 750 db hőbörög 57 db iskolából

Csurka István jövendölése 2003-ból futótűzként terjed: a magyarságot az elnyeletés veszélye fenyegeti