in , ,

Hoppá! Kémsztorik és hírszerző módszerek – Korányi Dávid könyvespolca sok mindent elárul

Ki ne érdeklődne az amerikai szolgálatok emlékezetes akciói iránt.

Ki ne érdeklődne az amerikai szolgálatok emlékezetes akciói iránt. Mindenkinek van a polcán egy-két könyv kémsztorikkal, nemzetközi beavatkozási kísérletekkel, titkosszolgálati kiképzőanyagokkal. Semmi érdekes nincs benne, ha valaki efféléket olvasgat, talán csak annyi, hogy ha emellett még ő intézte a dollárbaloldal enyhén szólva is kérdőjeles kampányfinanszírozását…

Titkosszolgálatokról, külföldi beavatkozások megszervezéséről, kémekről és szovjet gyilkosokról szeret olvasni Korányi Dávid, a dollárbaloldal háttérfigurájának nevezett baloldali politikus – hívta fel a figyelmet cikkében a Tűzfalcsoport. Mint írják, egy dokumentumfilmben, amely a dollárbaloldal piszkos ügyeiről készült, feltűnt egy fotó, amelyet Korányi tett közzé az Instagramon. Ezen látható, hogy miket olvas Karácsony Gergely főpolgármester volt városdiplomáciai főtanácsadója, az Action for Democracy alapítója és ügyvezetője, Bajnai Gordon miniszterelnök korábbi főtanácsadója.

 

 

 

Korányi polcán megtalálható a The Secret History of MI6, amely a brit hírszerző szolgálat titkos történetét mutatja be. Egy másik könyv a Peaceland: Conflict Resolution and the Everyday Politics of International Intervention címet viseli és témáját tekintve a nemzetközi beavatkozásokról szól. Ugyanakkor Richard Holbrooke amerikai diplomata és befektetési bankár életműve is ott lapul a polcon az egyik leghíresebb magyar szélhámos kémről, Trebitsch Ignácról szóló életrajzi mű mellett. Ám Korányi nemcsak nyugati kémekről vagy kémszervezetekről, esetleg katonai beavatkozásokról szeret olvasni, hanem a szovjet kémek világa is érdekelheti őt, hiszen polcán megtalálható a Special Tasks: The Memoirs of an Unwanted Witness — A Soviet Spymaster című mű, amely magyarul a következő címet viseli: „Különleges feladatok: Egy nem kívánt tanú emlékiratai – A szovjet kémmester”. A könyv Pavel Szudoplatov önéletrajza, aki a Szovjetunió hírszerző szolgálatainak tagja volt. Szudoplatov a likvidálások szakértőjeként dolgozott, többek között az ő nevéhez köthető a Lev Trockij elleni merénylet is.

A Megafon dokumentumfilmjében Korányi Dávidról – aki Bajnai Gordon miniszterelnök mellett is dolgozott, majd 2010 után az energiaszektorban folytatta munkáját – előástak egy olyan 2015-ös felvételt, amelyen már akkor arról beszél, hogy az Oroszországra kivetett szankciókat fenn kell tartani, és meg kell hosszabbítani (ekkoriban a Krím elcsatolása miatt hoztak szankciókat az oroszok ellen). A 2019 után Karácsony Gergely főtanácsadójaként dolgozó Korányi Dávid azt is mondja a hét évvel ezelőtti felvételen, hogy Európa orosz gáztól való függését csökkenteni kell.

 

(pestisracok.hu)

 

 


 

 


 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Hont szétkapta Jakabot is – Hont beszólt Jakabnak: a Fidesz hazugsággal nyert, ti meg hazugsággal vesztettetek. Ergo még bénák is vagytok!

Politikai hullák Magyarországon, akik még nem tudják, hogy politikai hullák – Lista