in , ,

HOPPÁ! – Ismét utcára vonulnak a politika nagyágyúi Tommy Robinson és a szólásszabadságért

Nemcsak Geert Wilders ikonikus holland politikus lesz jelen a szombaton megrendezésre kerülő londoni tüntetésen

Nemcsak Geert Wilders ikonikus holland politikus lesz jelen a szombaton megrendezésre kerülő londoni tüntetésen, hanem még az Egyesült Államokból és Svédországból is érkeznek politikai szereplők annak érdekében, hogy kiálljanak Tommy Robinson és a szólásszabadság mellett.

Nem ez az első eset, hogy ezrek vonulnak utcára a szólásszabadság védelmezőjeként és az iszlám kritikusaként számon tartott Tommy Robinsonért. Emlékezetes, a 888.hu elsőként számolt be arról, hogy május 26-án több ezer tüntető gyűlt össze Londonban, hogy tiltakozzanak Robinson jogtalan letartóztatása és bebörtönzése ellen. Az akkori megmozdulást most szombaton megismétlik, ugyanis dacára a globális felháborodásnak, úgy tűnik, a brit igazságszolgáltatás továbbra is inkább a szabadságjogok megnyírbálása mellett áll ki, csakhogy megóvja a brit muszlimokat a kritikától.

A szombati tüntetésen részt fog venni több politikus is, többek között ott lesz

  • Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke,
  • az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának tagjai;
  • emellett csatlakozni fognak a Svéd Demokraták egyes képviselői,
  • az Egyesült Államokból a Republikánus Párt is képviseltetni fogja magát, Paul Gosarkongresszusi képviselő személyében,
  • továbbá a Flamand Nacionalista Párt is tagokat küld Londonba.

Mint ismert, Tommy Robinsont azért tartóztatták le korábban „uszítás és a köznyugalom megzavarására” hivatkozva, mert a Facebook-oldalán élőben tudósított egy muzulmán banda peréről, amelynek tagjai nőket erőszakoltak meg. Robinsont – aki kérdéseket mert feltenni a banda tagjainak – szinte azonnal elvitették a rendőrök a bíróság épülete elől, majd gyorsított eljárásban még aznap 13 hónap börtönre ítélték.

(Sümeghi Lóránt, 888.hu)

AGYHALÁL – Hont András az ellenzékről: „csak azt tudjuk elérni, hogy rossz legyen 888-asnak lenni”

Egyre nagyobb az összefogás a bebörtönzött székely fiatalok melletti kiállásért