in ,

Hoppá! Inog Szaniszló elvtárs széke! Zavar a Gyurcsány-birodalomban: DK-s gyűjthet aláírást DK-s ellen

Úgy tűnik, Szaniszló Sándor és Ferencz István ellentétét nem sikerült Gyurcsány Ferencnek kisimítania. A polgármesternek bizony inog is a képviselő-testületi többsége.

Pattanásig feszült a helyzet a Demokratikus Koalícióban, legalábbis annak tizennyolcadik kerületi alszervezetében, amelynek könnyen az lehet a következménye, hogy

Szaniszló Sándor DK-s polgármester elveszítheti a többségét a helyi képviselő-testületben.

Ez ugyan régóta inog, és Szaniszló eddig mindent megtett annak érdekében, hogy még véletlenül se billenjen át a mérleg nyelve. Korábbi DK-s szövetségese, egykori alpolgármesterének, Ferencz István Facebook-posztja és aláírásgyűjtés-kezdeményezése azonban könnyen dugába döntheti a kerületi vezető várakozásait.

Fűre betonra lépni szabad?

Miről is van szó? – kérdezhetik rögtön az olvasók. Ahogy a 2019-es főpolgármesteri, úgy a pestszentlőrinci, -szentimrei kampányban is hangsúlyos elem volt a zöld területek védelme. És most itt is kiderült, hogy csupán a szavak szintjén.

A Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat – beleértve a Gyurcsány-párt fővárosi frakcióvezetőjét, Szaniszlót – ugyanis el kívánja adni a Krepuska Géza sétány és Bükk utca által határolt zöldterületet, amit sokan csak szánkódombként ismernek a tizennyolcadik kerületben.

 

Csakhogy ez az előre eltervezett lépés nem pusztán Nagy Károly (független), illetve Banga Zoltán (LMP) képviselőket borította ki – akik nyílt levélben fordultak a főpolgármesterhez, hogy a tizennégyezer négyzetméteres zöldterületet privatizálása, betonfejlesztése ellentétes a 18. kerületiek, a kertvárosiak érdekével –, hanem Ferenczet is:

„Ez azt is jelentheti, hogy egy több emeletes lakópark épülhet. Egy ilyen építkezés évekig is eltarthat, ez idő alatt több ezer nagy méretű munkagép ablakaink alatt történő elhaladása okozna elviselhetetlen zajt és port. Ezt nem engedhetjük! – írta közösségi oldalán a DK-s politikus –. Arról nem is beszélve, hogy a nagy mértékben megnövekedett autóforgalom a környéken a közlekedést sokkal bonyolultabbá, az egyébként is nehéz parkolást pedig szinte lehetetlenné tenné.

Zöldterületeink és mindennapi életünk megóvása mindannyiunk közös érdeke!”

Karácsonyék nem reagáltak

Hasonló üzenet került megfogalmazásra a Karácsonynak küldött levélben is: „Arra kérjük Főpolgármester Urat, hogy a Főváros vonja vissza a terület eladására vonatkozó szándékát. Főpolgármester Urat szeretnénk meghívni egy közös helyszíni bejárásra, ezt követően pedig lakossági fórumot szerveznénk a terület hasznosításával kapcsolatban. Arra kérnénk a Fővárost, hogy a lakosok igénye és döntése mentén járjon el, nem pedig az ingatlanbefektetők érdeke szerint.” De mint megtudtuk, nem érkezett válasz.

DK-s lehet a mérleg nyelve

Amikor Szaniszló MSZP-s polgármesterként átvette a városrész vezetését a kormánypártoktól, tizenhárom képviselőt tudhatott maga mögött a 21 fős képviselő-testületben. Ám ez a többség több esetben elveszett.

Egyelőre még Ferencz István is a tábort erősíti, bár épp tavaly írta meg a Mandiner.hu, hogyan durvult el a viszonya újdonsült párttársával, a polgármesterrel (aki nem mellesleg Dobrev Klára Árnyékkormányában is szerepet vállal, mint árnyéktárcavezető). Az ellentéteket információink szerint Gyurcsány Ferenc próbálta rendezni a felek között, de úgy tűnik: sikertelenül.

Hiszen Ferencz István nem csak az alpolgármesteri székét veszítette el, hanem március végétől a Demokratikus Koalíció tizennyolcadik kerületi szervezetének elnöki pozícióját is. Annak alapítója, több mint 10 évig pedig vezetője volt.

 

(Nagy Gábor, mandiner.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Vicc! Pörzse Sándor: Gyöngyösi nem akart zsidókat listázni, csak zavarában szólta el magát – Pont Pörzse mentegeti Gyöngyösit? Videó

Újra nekiment a szaporakezű Gréczynek az RTL sztárja: „Bezzeg Gréczy, a „ny”elvhű”