in ,

Hoppá! Huth Gergely: Karácsony Gergely törvényesen nem lehetett volna egyetemi adjunktus és doktorjelölt a kétezres években

Hiába dühöng Gyurcsány kedvenc kormányfőjelöltje, szinte kizárt, hogy tisztességes úton kezdett tudományos karrierbe

Karácsony Gergely sértődött, dühös posztban reagált a Magyar Nemzet reggeli oknyomozó cikkére és vélhetően a PestiSrácok.hu érdeklődéseire, azt állítva: rendben van a nyelvvizsgája, azt az “egyetem nyelvi lektorátusán” tette le, s ha kérjük, akár az óvodás éveiről is beszámol. Csakhogy a baloldal leendő miniszterelnök-jelöltjének, Gyurcsány Ferenc egykori jól megfizetett miniszterelnöki tanácsadójának dühöngés helyett inkább korrekt választ kellene adnia. Kollégánk, Csizmadia Tamás jogász ugyanis komoly kutatómunkát végzett és kiderült: Karácsony Gergely törvényesen nem lehetett volna egyetemi adjunktus és doktorjelölt a kétezres években.

Maga a Karácsony mentegetőzésében szereplő nyelvi lektorátus intézménye egy korábban létezett surranópálya, a nyelvtudás amolyan marxizmus-leninizmus esti egyeteme, nem nyelvvizsga, csak egy igazolás csókosoknak, hogy az illető hallgató tud valamilyen nyelven. Ám ha ezt a “lektorátust” meg is szerezte Karácsony Gergely, egy Fegyőr-féle hazugságvizsgálaton akkor is meg kellene buknia. Ugyanis Csizmadia Tamás kollégánk egy sor kérdést és adatigénylést küldött el a főpolgármester egyetemi-tudományos pályafutásának színhelyeire és kiderült: úgy, ahogy életrajzában előadja, a baloldal várható miniszterelnök-jelöltje nem lehetett volna adjunktus és doktorjelölt.

 

Persze lehet minderre legyinteni: “mit számít ma már, ki és hogyan vizsgázott!”. Csakhogy ne feledjük: számos politikus bukott már bele nyelvvizsga- vagy diplomabotrányba. Schmitt Pált egy élsportolói évei alatt összecsapott, plágiumgyanús kisdoktori dolgozata miatt kényszerítették lemondásra az államfői posztról 2012-ben, bár az is igaz, hogy Karácsony mentora, Gyurcsány Ferenc akkoriban ugyanúgy botrányba keveredett, de azóta is csak keresi az “elveszett” szőlészeti témájú szakdolgozatát.

 

Csizmadia Tamás oknyomozó írását hétfő reggel adjuk közre, addig is érdemes felidézni az Origo friss értesülését. Ebből kiderül, hogy 2006 és 2010 között, amikor Karácsony Gergely még javában építgette az egyetemi adjunktusi karrierjét, Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő politikai tanácsadójakénti is dolgozott. Ráadásul a nap 24 órájában rendelkezésre állva, legalábbis az általa aláírt szerződésben ezt vállalta.

Karácsony megpróbálta eltitkolni nyilvános önéletrajzában, hogy milyen szoros kapcsolatban állt 2010 előtt Gyurcsánnyal. Karácsony Gergely 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott politikai tanácsadóként, 2004-től kezdve Gyurcsány Ferencet szolgálva. Együttműködésük még 2008 után is megmaradt, hiszen kiderült, hogy cége, a Social Report Bt. tíz alkalommal összesen mintegy 21,5 millió forintos megbízást kapott a Gyurcsány-kormánytól, utoljára 2009-ben, tehát Gyurcsány lemondása előtt

– írja az Origo, megjegyezve: érdekes, hogy a cégadatok szerint 2002-ben volt a bt.-nek utoljára bevétele, vagyis ezeket az összegeket eltitkolták, valahova máshova könyvelték el (ha elkönyvelték).

Feltűnő, hogy ezek az évek máig nem szerepelnek Karácsonynak a Párbeszéd honlapján található önéletrajzában. Csak az, hogy a Social Report Bt. állami megbízásai idején a Mediánnak is dolgozott kutatásvezetőként. Hozzá kell tenni, hogy ez a cég 2006 és 2010 között Gyurcsányék házi elemzői szolgálatait is ellátta, hiszen összesen 716 milló forint értékben jutottak állami megbízásokhoz

– jegyzi meg az Origo, levonva a következtetést: jól látható, hogy Karácsony, hiába próbálja meg titkolni, rengeteg szálon kapcsolódik Gyurcsányhoz.

 

 

(Huth Gergely, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Nem stadion – 16 millió forintot kap két egészségügyi intézmény a Market munkavállalóinak összefogásával

Hatalmas szarban van a baloldal: Kamu Genyát eltanácsolták a Corvinus Egyetem doktori iskolájából, miután nem teljesítette az előírt követelményeket