in

Hoppá: Hillary Clinton, Obama és Kamala Harris beszéde után 4 százalékot nőtt Trump támogatottsága

Erősödik Donald Trump amerikai elnök támogatottsága

Erősödik Donald Trump amerikai elnök támogatottsága a Rasmussen amerikai közvélemény-kutató csütörtöki adatai szerint. Az intézet naponta méri az elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden népszerűségét, és azt állapította meg, hogy egyetlen nap alatt 4 százalékpontot emelkedett Trump támogatottsága. Az elnököt szerdán reggel a megkérdezettek 47 százaléka támogatta, csütörtökön pedig már 51 százaléka.

A felmérést a kutatók azt követően készítették, hogy a demokraták virtuális elnökjelölt-állító konvencióján beszédet mondott Hillary Clinton korábbi külügyminiszter, aki 2016-ban a demokraták elnökjelöltje volt, Barack Obama egykori elnök és Kamala Harris kaliforniai szenátor, aki szerda esti felszólalásában fogadta el az alelnökjelöltséget. A Fox televízió elemzője, Dan Bongino úgy értékelte a Rasmussen-jelentést, hogy a demokraták konvenciójának első három napja nem lelkesítette fel az amerikaiakat, illetve nem a demokraták és Biden iránti rokonszenvüket növelte. A napokban a Trumppal nyíltan nem rokonszenvező CNN hírtelevízió is felmérést készített, amely azt mutatta, hogy csökken Biden előnye Trumppal szemben. A televízió az elnökjelölt-állító konvenció első napján hozta nyilvánosságra közvélemény-kutatása eredményeit, és azt állapította meg, hogy júniusban jelentős mértékben apadt Biden elfogadottsága, és erősödött Trump népszerűsége.

Hétfőn – a demokrata pártgyűlés első napján – a CNN által megkérdezett regisztrált szavazók 50 százaléka Joe Bident és alelnökjelöltjét, Kamala Harrist támogatta, és csak 46 százalékuk látta volna szívesen Trump újraválasztását. A CNN hétfőn azt is közölte, hogy a két politikus között még kisebb a különbség azokban az államokban, amelyek sok delegátust adnak. Az amerikai választások végeredményét ugyanis kétféle szavazat alapján állapítják meg: az állampolgárok közvetlen voksai és a pártdelegátusok voksai szerint. Az úgynevezett ingadozó, tehát nem többnyire republikánus vagy demokrata párti jelöltre szavazó államok közül tizenötben még kisebbre, alig 1 százalékosra csökkent a különbség, egyelőre Biden javára. Ezeken a helyeken a demokrata párti elnökjelöltet a megkérdezettek 49, az újraválasztására készülő jelenlegi elnököt pedig a 48 százaléka látná szívesen a Fehér Házban. A felmérések szerint a férfiak és a független – tehát egyik pártnak sem elkötelezett – szavazók kezdtek inkább Trumphoz húzni.

Az elnök csütörtökön Pennsylvaniában, Biden szülővárosa közelében kampányolt. Utalva Biden több évtizedes kongresszusi munkájára és az Obama-kormányzatban nyolc esztendőn keresztül betöltött alelnöki posztjára, a Trump-rendezvény előre meghirdetett mottója az volt: Joe Biden fél évszázados kudarca Amerikában. Beszédében Trump a többi között kijelentette:

Joe Biden öt évtizedet töltött Washingtonban, és elárulta a scrantoniakat, Joe Biden nem barátja Pennsylvaniának.

Biden a pennsylvaniai Scranton városában született. Trump ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy meglátása szerint a Demokrata Párt radikális baloldali befolyás alá került, és maga Biden is a radikálisok “bábja”.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Visszanyalt a fagyi! A Vidnyánszkyt támadó Székely Gábor anno kommunista színházról szónokolt!

Orbán Viktor fia egy igazi hazafi! A miniszterelnök fiát is tisztté avatták augusztus 20-án – Videó