in

Hoppá! Elárulta a szlovák belügyminiszter: ekkor térhet vissza Fico

Robert Fico szlovák miniszterelnököt május 15-én merénylet érte, amikor a 71 éves Juraj Cintula többször rálőtt egy kormányülésen Nyitrabányán.

Robert Fico szlovák miniszterelnököt május 15-én merénylet érte, amikor a 71 éves Juraj Cintula többször rálőtt egy kormányülésen Nyitrabányán. Fico életmentő műtéten esett át, és jelenleg stabil állapotban van, Matúš Eštok belügyminiszter szerint a miniszterelnök minél hamarabb szeretné folytatni a munkát.

 

Robert Fico visszatérése a téma a szlovák sajtóban. Az Új Szó arról írt, Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter az RTVS Sobotné dialógy című műsorában volt vendég, ahol a miniszterelnök visszatéréséről kérdezték, és elmondta,

Ismerve őt, biztos vagyok benne, hogy megpróbál minél hamarabb visszatérni”

A belügyminiszter azt nyilatkozta, személyesen tájékoztatta a F. D. Roosevelt Kórházban a miniszterelnököt az elmúlt hetek politikai történéseiről, akinek állapota stabil, ahogyan azt a kórházi kezelőorvosok konzíliuma is megerősítette.

 

Robert Ficót május 15-én lőtte meg egy 71 éves férfi a nyitrabányai kihelyezett kormányülés után. A támadó letartóztatását követően a Speciális Büntetőbíróság elrendelte a férfi vizsgálati fogságba helyezését.

 

 

(Mandi)

 


 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nógrádi György: veszélyben vannak a békepárti miniszterelnökök Európában?

A világháborút kockáztatjuk, ha megengedjük, hogy a NATO gépei védjék Ukrajnát