in ,

Hoppá! – Droghasználat és hivatali visszaélés miatt indulhat nyomozás a kispesti szocialisták ellen

Hivatali visszaélés és kábítószerrel visszaélés miatt indulhat nyomozás az egy hete nyilvánosságra került kispesti hangfelvételek ügyében

Hivatali visszaélés és kábítószerrel visszaélés miatt indulhat nyomozás az egy hete nyilvánosságra került kispesti hangfelvételek ügyében – tudta meg a PestiSrácok.hu. A felvételen százmilliós vagyonokról, külföldi ingatlanokról, kerületi pénzek visszaosztásáról, valamint túlszámlázásokról beszél „kólának” nevezett fehér por és alkohol fogyasztása közben Lackner Csaba baloldali önkormányzati képviselő.

Múlt hét pénteken kerültek nyilvánosságra az első kép- és hangfelvételek a kispesti szocialistákról a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-nek köszönhetően. Az egyiken Lackner Csaba, az ellenzéki összefogás kispesti képviselőjelöltje arról beszél, hogy aki igazán ügyes, az még kerületi képviselőként is meg tud keresni évi 100 millió forintot.

 

„Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza” 

– mondta Lackner Csaba MSZP-s ellenzéki képviselő-jelölt a hangfelvételen.

A Magyar Nemzet információ szerint Lackner Csabát egy vállalkozó nemrég fel is jelentette, mert azt állítja, hogy a szocialista képviselő-jelölt kétmillió forintot tett zsebre a kerület egyik terének felújításából. A lap birtokába egyébként több olyan számla is került, amelyek azt bizonyíthatják, hogy a kispesti közbeszerzéseken induló cégek úgy szereznek extraprofitot, hogy túlárazzák a munkákat, a szálak pedig a szocialista érdekkörökben futnak össze. Lackner Csaba egy olyan esetről is beszélt, amikor nemcsak a Krinyó néven emlegetett férfinak, hanem vélhetően a szocialista polgármesternek, Gajda Péternek is kellett pénzt visszaosztania. Majd az is kiderült, hogy Kránitz Krisztián azzal haragíthatta magára a szocialistákat, hogy nem osztott nekik vissza a pénzekből.

A Magyar Nemzet most egy olyan felvételt is nyilvánosságra hozott, amelyen az MSZP-s Lackner Csaba arról panaszkodik, hogy Kránitz Krisztián barátnője egy alkalommal megfenyegette őt és az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként induló Gajda Pétert, hogy nyilvánosságra hozza az ügyeiket. Ezen a ponton a hallgatóság egyik tagja közbeszólt és azt mondta: ott helyben el kellett volna ásni a nőt. Lackner korábban arról is beszélt, hogy „Krinyó” hamarosan elmehet nyugdíjba, mert már megkereste a magáét, vagyonát 200-250 millió forintra becsülte. A Magyar Nemzet szerint neki a Földközi-tenger partján, Spanyolországban van ingatlana.

A felek arról is beszélgettek, hogy Gajda Péternek ez lesz az utolsó ciklusa. Az egyik szocialista politikus rákérdezett Lacknernél, hogy miért lenne neki ez az utolsó. „Azért lesz, mert nyugodt életet akar magának. Azért, mert szerintem neki már megvan. Érted, hogy mi?” – kérdezett vissza Lackner Csaba. Egy ismeretlen megszólaló még hozzáfűzte: „De már most is megvan.” Az ügyben Tényi István tett feljelentést elsőként költségvetési csalás gyanújával, a NAV ezt ugyan elutasította, ám a Fővárosi Főügyészség portálunknak küldött tájékoztatása szerint hivatali visszaélés és kábítószerrel visszaélés miatt a feljelentést az adóhatóság a BRFK-hoz továbbította. Rab Ferenc, a főügyészség helyettes szóvivője közölte azt is, hogy  az elutasító határozatot és az eddig keletkezett iratokat az ügyészség bekérte, azért, hogy megvizsgálja, megalapozott volt-e a NAV-nál a feljelentés elutasítása.

(Pámer Dávid, pestisracok.hu)

Fidesz: Karácsony Gergely egy határozat végrehajtására is alkalmatlan

Újra visszajöhet a Demszky korszak!!