in ,

Hoppá! – Chuck Norris keményen kiállt Trump, és a fal megépítése mellett!

Hatalmas vita zajlik az USA-ban

Chuck Norris pörgőrúgás helyett most szavakkal terítette le a bevándorláspárti képviselőt

 

 

Hatalmas vita zajlik az USA-ban: a bevándorláspárti demokraták kétségbeesetten próbálják megakadályozni az Egyesült Államok déli határára felhúzandó fal megépítését; a bevándorlást ellenző republikánusok pedig épp azon dolgoznak, hogy legyen fedezet a határvédelem megerősítésére. Donald Trump amerikai elnök ennek érdekében a múlt hét pénteken rendkívüli állapotot hirdetett ki, véleménye szerint a mexikói határon „nemzetbiztonsági krízis”, „invázió” alakult ki. Az elnök lépésére szinte azonnal reagált a bevándorláspárti Nancy Pelosi, a kongresszus képviselőházi elnöke, a fal legfőbb kritikusa: Trump rendkívüli állapota csupán egy „illúzión” alapul. És akkor megszólalt Chuck Norris:

Illúzió vagy invázió?”

– teszi fel írásának címében a kérdést az akciósztár, ki nem is olyan rég Magyarországon járt.

Egy olyan vészhelyzetről van szó, amit az elnök generált? (…) Az én szótáramban az illúzió egy hamis idea, egy hiedelem, a déli határon valóban kaotikus állapotok uralkodnak, Trump rendkívüli állapota pedig egyáltalán nem egy illúzión alapuló lépés.”

Chuck Norris cikkében felidézi, az elmúlt 43 évben, amióta az amerikai elnök megteheti, ötvennyolcszor hirdettek ki rendkívüli állapotot az Egyesült Államokban. Ebből harmincegyet minden évben megújítanak. Donald Trump elődje, a demokrata párti Barack Obama is szép számmal hirdetett ki „rendkívüli állapotot”, 8 évnyi elnöksége alatt összesen tízszer. 2011-ben például pontosan azért kellett Obamának ehhez az eszközhöz folyamodnia, mint most Donald Trumpnak: a mexikói drogkartellek határokon túlnyúló tevékenysége miatt. Míg akkor senki sem vonta kétségbe az amerikai elnök döntését, sőt, még a kongresszuson is simán átment az elnöki dekrétum, addig most a bevándorláspárti törvényhozók, bírák épp azon ügyködnek, hogy hatályon kívül helyezzék a rendkívüli állapotot.

Szóval Obama elrendelheti a rendkívüli állapot bevezetését egyetlenegy drogkartell miatt, de Trump elnök nem teheti ugyanezt a drog- és az emberkereskedőkkel, a bűnözőkkel és a bandákkal szemben, akik most be akarnak jutni a hazánkba? Úgy gondolom, hogy a jelenlegi elnöknek sokkal több indoka van kihirdetni a rendkívüli állapotot, mint korábban Obamának volt”

– fogalmaz Norris.

A véleményvezérré vált akciósztár ezt követően olyan statisztikai adatokkal támasztja alá Trump döntésének jogosságát, melyekről a mainstream médiában nem igazán szoktak beszélni. Norris a texasi határőrség egyik vezetőjére, Raul Ortizra hivatkozik, aki elmondja: csak a hozzájuk tartozó amerikai-mexikói határszakaszon (277 mérföld) naponta több mint 100 ember próbál bejutni az USA-ba. A bevándorlók nem csak Dél- és Közép-Amerikából érkeznek. Pakisztániak, indiaiak, kínaiak is akadnak közülük szép számmal. A migránsok száma pedig nem csökken, épp ellenkezőleg, emelkedik.

Pelosi asszony, Ortiz szavai vagy csak az illegális bevándorlás ténye illúzió az Ön számára?”

– kérdezi a képviselőház elnökét a filmsztár. Norris szerint ugyanakkor nem csak az illegális bevándorlással van probléma. Külügyminisztériumi dokumentumokra hivatkozva írja: terroristák melegágya a határ menti zóna, illetve az ott található tranzitzónák. Norris ennek kapcsán említést is tesz arról a Los Angeles Timesban megjelent cikkről, melyből kiderült: Oszama bin Ladennek volt érvényes mexikói útlevele.

Látta a számokat a gyermekmolesztálókról, Pelosi asszony, vagy Önnek azok is illúziónak számítanak?”

– szegezi Pelosihoz újabb kérdését Chuck Norris. Mint írja: a hatóságok az elmúlt hét évben csak Texasban 4000 illegális bevándorló ellen intézkedtek szexuális zaklatás miatt. 62 százalékuk gyermekeket bántalmazott.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Az akciósztár egyértelműen állást foglal Trump fala mellett. Norris szerint csak így lehet megvédeni az amerikaiakat, az amerikai gyermekeket a bűnözőkkel, a drogbandákkal szemben. A határvédelem ugyanakkor nemcsak az amerikaiakat, de a migráns családokat is óvja, hiszen a tranzitzónák felállításával nem lesznek kitéve a drogkartellek aljas tetteinek. Norris itt El Chapo, vagyis a „Köpcös” ügyét hozza elő cikkében, hogy a mexikói drogbáróért hány ártatlan (több tízezer) embernek kellett adnia a vérét – Mexikóban és az USA-ban egyaránt.

Mindenki, aki ismer engem, az tudja, hogy rengeteg embert szeretek és tisztelek az egész világon. (…) Természetesen szeretem Amerikát is úgy, ahogy azt az alapítóink megálmodták. (…) Hiszek törvényben és a rendben is, hiszem, hogy mindez káosz és anarchia nélkül is fenn tud maradni. De most, épp ez a két dolog uralkodik a határainkon”

– írja Norris arra reagálva, miért érthetetlen, hogy rengeteg ügyvéd és politikus azt hangoztatja: „hidakat kell építeni, nem falakat”. Majd így folytatja:

A bevándorlás egy fontos és egy jelentős téma napjainkban. Nem azt akarom elérni, hogy megváltoztassam az emberek politikai nézeteit. Engem csupán az érdekel, mi a legjobb és legfontosabb országunk és polgártársaink számára. Úgy kell fogadnunk a migránsokat, ahogy azt alapítóink tették, és hagyjuk az előítéleteket az ajtóban. Ugyanakkor mindezt azon az úton kell végrehajtanunk, melyen nem sértjük meg a törvényeket, (…) nem veszélyeztetjük honfitársainknak sem a biztonságát, sem az egészségét”

– fogalmaz cikke végén, melyet egy Ronald Reagan mondatával zár:

Egy nemzet, mely nem tudja megvédeni a határait, az nem egy nemzet.”

 

 

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – A svédországi magyarok megvédték a magyar kormány családvédelmi akciótervét

Kész. Vége! – Megszavazták a dánok: mehetnek a migránsok a lakatlan szigetre