in ,

Hoppá! Bognár Zsolt színművész is beszállt a Philip vs. Nagy Ervin vitába – Íme

A rettenthetetlen flaszter bonviván

 

Én is sokat gondolkodtam, hogy a Rákay-Philip kontra Nagy Ervin szó-izmozásban feladatom-e állást foglalni. Arra jutottam, hogy igen. Diplomámat ugyanott és ugyanazon a szakon szereztem, ahol Nagy Ervin és miután közel 3 éve, a freeszfe történései óta aktív véleményezője vagyok különböző felületeken a politikai és kulturális életünknek, így a művész emberi meggyőződésemből fakadóan nem ugorhattam félre Ervin szavait kölcsönözve, hogy „magam alá piszkító csivavaként” ne foglaljak állást.

Az összeakasztott bajuszukat nem feladatom ring bíróként széjjel szálazni, de egyetlen dolog Nagy Ervin Rákay Philipnek írt válaszában megütötte a fülemet. Idézem:
„Olyan kis harcias vagy a facebook biztonságos távolságában! Pedig pár nappal ezelőtt lett volna lehetőséged, hogy személyesen oszd meg velem a véleményedet, hiszen ott haladtál el mellettem a Haris közben. Akkor érdekes módon tovább vonultál, mint Gőgös Gúnár Gedeon. Úgy viselkedtél, mint az egyszeri csivava, aki a gazdi kezében veszettül csahol, ám mihelyt a flaszter valóságára kerül, ijedtében maga alá piszkít.”

Van ebben a pár sorban egy amolyan fizikai erőfitogtatás, a „na gyere, most mutasd meg mekkora legény vagy” harci kihívása Ervin részéről. Ő köztudomásúan egy jó fizikumú, sportos adottságú fiatalember szemben Philippel, aki alkatilag feltehetőleg nem tudná vele felvenni a versenyt a Haris közben, ahogy Nagy Ervin félreérthetetlenül utal találkozásuk Flaszter valóságára.

Na, itt volna az első problémám. A hírek szerint az RTL felújítja a Sztárbox című műsorát. Javaslom, hogy oda jelentkezzen, bizonyára ebben a szörnyű magyar kulturális és politikai diktatúrában volna annyi hinterlandja, hogy elsőbbséget élvezzen a szereplők kiválasztásakor. Viszont partnernek ne Rákay Philipet válassza, hanem ha van pénze a csatornának sztárfellépőre, akkor esetleg Deontay Wilder, vagy Tyson Fury profi nehézsúlyúakra gondoltam. A flaszter valóságát velük szemben semmi akadálya, hogy szervírozza számunkra. Izgatottan várnánk, hogy ijedtében ki is csinálna maga alá.

Még egy észrevétel. Rákay Philip egyáltalán, még csak nem is sejtetett olyat, ahogyan Nagy Ervin állítja:
„Megértem, hogy szíved szerint újra nyitnád nekünk Recsket, vagy elküldenél minket Szibériába, amiért van gerincünk meg szívünk.”
Ez végtelenül övön, mondhatnám, hogy még bokán is aluli rágalmazás, annak tükrében, hogy nem egyszer, nem kétszer elhangzott Nagy Ervin ajnározott baloldali kedvencei részéről, hogy IFA platóra dobálnának bennünket konzervatívokat, vagy legalábbis rezzenéstelen arccal elnézegetnének bennünket lámpavasokon himbálózva.

Kedves Ervin! Ne legyen kirekesztő! Higgye el, nekünk jobboldaliaknak is van gerincünk és szívünk és határozott véleményem szerint ennek a gerincnek a hajlékonyságát illetően, a „balos Nyugat imádat” és a folytonos „Merjünk kicsik lenni” valóban csivava perspektívája nem a konzervatív közösség sajátja.

Végezetül ne Rákay Philiptől sajnálja az arany Mercijét, mi se kívánjuk, hogy éves, nehezen összegrundolt fizetését Széchenyihez méltóan felajánlja valamilyen közhasznú cél megvalósítására.
Mindenki maradjon a saját kaptaFÁJÁNÁL, tudja, ahová ön esetében a csivavák piszkítanak.

Bognár Zsolt  Parabolha/

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Brutális rekordok! Szó szerint százezrek olvassák a mindenszo.hu-n Bognár Zsolt színművész közéleti írásait – Megkérdeztük erről a színészt

Bognár Zsolt színművész az ellenzéket összehasonlította a mesterséges intelligenciával – Ez lett az eredmény