in ,

HOPPÁ! – Ausztriában Orbán Viktor a mérce – Szigorú menedékkérelmi rendszerre dolgozott ki javaslatot egy osztrák munkacsoport

Az osztrák reformelképzelést Peter Launsky-Tieffenthal osztrák kormányszóvivő is megerősítette, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egyelőre csak „hivatalnoki szintű ötletelésről” van szó.

Szigorú menedékkérelmi rendszerre dolgozott ki javaslatot egy osztrák munkacsoport, a zöldek azonnal sivalkodásba kezdtek.

Az osztrák kormány tervei szerint radikálisan kellene módosítani az Európai Unió menekültpolitikáját: egy néhány nappal ezelőtti bécsi tanácskozáson tárgyalt dokumentumban részletezett elképzelés szerint a jövőben nem lehetne menedékkérelmet benyújtani az EU területén – írja az MTI az APA osztrák hírügynökségre hivatkozva.

Az osztrák reformelképzelést Peter Launsky-Tieffenthal osztrák kormányszóvivő is megerősítette, hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egyelőre csak „hivatalnoki szintű ötletelésről” van szó.

A szóban forgó dokumentum az Európai Tanács egyik állandó bizottságának (COSI) munkacsoporti ülésére készült. Ebben „lehetséges célként” jelölték meg azt, hogy egy jobb védelmi rendszer érdekében ne lehessen majd a jövőben menedékkérelmet beadni az Európai Unió területén, kivéve akkor, ha a védelemre szoruló közvetlenül szomszédos országból érkezik vagy ha erre máshol nincs lehetőség az EU és a menedékkérő származási országa között.

A dokumentum szerint a genfi egyezményeknek nem az a szándéka, hogy a (tengeren) bajba jutott emberek gyorsan és megbízhatóan segítséget kapjanak, mert így éppen nem a leginkább védelemre szoruló emberek jutnak el Európába, hanem azok, akik ki tudják fizetni az embercsempészeket és fizikailag is erősek egy ilyen veszélyes utazáshoz.

Az Európába csempészett emberek között nagy számban vannak az alig valamilyen vagy használhatatlan képesítéssel rendelkező fiatal férfiak, akik egyedül kelnek útra. Közülük sokan kifejezetten nyitottak a szabadságellenes ideológiákra és hajlamosak a bűnözésre”

— fogalmaztak a dokumentum szerzői.

A nyilvánosságra került kormányzati elképzeléseket élesen bírálta az ellenzéki Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) és a Zöld Párt képviselői.

Michel Reimon, a Zöldek EP-képviselője úgy fogalmazott: ezekkel a tervekkel az osztrák kormány jobbról előzi Orbán Viktort.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

VBT Aczél Györgyről – Többedmagával ő vitte tökélyre a kádári puhadiktatúra TTT-szimbólumától ékes algoritmusát

ÚJRA MAGYAR SIKER! – A norvégokat leiskolázva csoportgyőztes a magyar kézi válogatott