in , ,

HOPPÁ! – Akár rendőri erők kirendelésével is támogatja Magyarország az új migrációs útvonalon levő államok határvédelmét

Jó döntés

Akár rendőri erők kirendelésével is támogatja Magyarország az új migrációs útvonalon levő államok határvédelmét – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az új útvonalon levő országok határvédelméről szerdán tárgyaltak a nyugat-balkáni országok rendőri vezetői, akik szerint a határok védelmére a hadsereget kellene bevetni – tette hozzá.

Elmondta: a határvédelmi tevékenységek támogatásáról rövid időn belül belügyminiszterek tanácskoznak majd.

Az új migrációs útvonal Albániából, Montenegrón és Bosznia-Hercegovinán keresztül Horvátországba, Szlovéniába, Ausztriába és onnan Olaszországba vezet – magyarázta.

A főtanácsadó arra is kitért, hogy jelenleg egyre nagyobb számban érkeznek illegális bevándorlók a török-görög határon, a megszokott tengeri útvonal pedig háttérbe szorult.

Emellett változott az érkező csoportok állampolgársági összetétele, egyre több iráni, bangladesi, pakisztáni, afganisztáni ember tesz kísérletet a hátárok átlépésére – fűzte hozzá Bakondi György.

(MTI)

(forrás:www.kormany.hu)

Bayer Zsolt blogja – ELKESERÍTŐ – Így néz ki Párizs ma – Ez nem fog megjelenni a 444-en, vagy a 24.hu-n

NEM STADION – Megkezdte az M86-os továbbfejlesztését a Colas