in , ,

Hoppá! A Szent István téri karácsonyi vásárról áradozik az amerikai Forbes magazin

A Szent István téri karácsonyi vásárt választották Európa legszebb adventi vásárának a minap

A Szent István téri karácsonyi vásárt választották Európa legszebb adventi vásárának a minap. A European Best Destinations nevű szervezet minden évben online szavaztatja meg a legjobbak legjobbját. A budapesti Bazilika előtti karácsonyi vásár az online szavazáson minden eddigi rekordot megdöntött. A második helyezést elért, világhírű bécsi karácsonyi vásárra például 8000-el kevesebben szavaztak. Erről közölt cikket az amerikai Forbes magazin. Cikkükben, amelyben több európai karácsonyi vásárt, adventi rendezvényt is bemutatnak, azt írják, a Budapest szívében felállított karácsonyi vásár mindenkit megmerít a karácsony varázslatában. Olyan aprólékossággal építették fel, hogy minden korosztálynak gazdag időtöltést kínáljon. Egyszerre modern és hagyományos. Varázslatos. Nem véletlenül utazók kedvenc célpontja a magyar főváros az adventi időszakban.

Tavaly a zágrábi vásár nyert rekordmennyiségű, 38 830 szavazattal. Idén újabb rekord született: a Bazilika előtti vásárra világszerte 39 448 ember voksolt, így került a hivatalosan Adventi Ünnep a Bazilikánál névre keresztelt rendezvény a top 20-as lista élére.

 

Íme a sorrend:

 1. Budapest, Magyarország
 2. Bécs, Ausztria
 3. Gdansk, Lengyelország
 4. Brüsszel, Belgium
 5. Montbéliard, Franciaország
 6. Bázel, Svájc
 7. Metz, Franciaország
 8. Kolozsvár, Románia
 9. Valkenburg, Hollandia
 10. Újvidék, Szerbia
 11. Trier, Németország
 12. Prága, Csehország
 13. Govone, Olaszország
 14. Winchester, Egyesült Királyság
 15. Amiens, Franciaország
 16. Rottenburg, Németország
 17. Köln, Németország
 18. Lipcse, Németország
 19. Pozsony, Szlovákia
 20. Bath, Egyesült Királyság

 

Az idei online szavazáson 116 országból összesen 289,714-en adták le voksukat valamelyik európai karácsonyi vásárra.

A Forbes azt írja, hogy a Budapest szívében, a Szent István téren felállított vásár mindenkit megmerít a karácsony varázslatában. Hozzáteszik, hogy az utazók már régóta talán a világ egyik legszebb ilyen rendezvényeként tartják számon a magyar karácsonyi vásárt, amely méltán vonzza a világ minden tájáról a turistákat. 

Az amerikai magazin méltatása szerint a Bazilika előtti adventi ünnep ötvözi a hagyományos, a modern jegyeket és a karácsony varázslatát. Egy igazi találkozóhely, amit a legnagyobb aprólékossággal terveztek meg és építettek fel, hogy a lehető leggazdagabb időtöltés kínálja, méghozzá minden korosztálynak. 

Forbes, Vezető kép: Adventi Ünnep a Bazilikánál

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Tovább lop a kispesti MSZP! Ami pénz egy társasházból mozdítható, azt Lackner Csaba elmozdítja

Nem stadion – 2500 diák oktatását biztosítja ez az új intézmény