in

Hoppá! A Rendőrség már nyomoz az Idősotthon ügyében! – Videó

Nyomozást indított a rendőrség a Pesti úti idősotthon ügyében.

Nyomozást indított a rendőrség a Pesti úti idősotthon ügyében. Foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda. Halálgyárnak nevezi az egyik meghalt idős ember felesége a Karácsony Gergely által felügyelt intézményt.

Az elmúlt hetekben több verzió is elhangzott a főpolgármestertől azzal kapcsolatban, hogy volt-e orvos a Pesti úti idősek otthonában. Egyszer még azt állította, hogy két szakember is volt az intézményben, majd pár nappal később már azt mondta, hogy volt orvos, de csak telefonon lehetett elérni.

Az országos tisztifőorvos viszont később cáfolta Karácsony Gergely kijelentését, és kiderült: legalább egy hétig szakember nélkül maradt az intézmény.

A főpolgármester azonban nem érezte magát felelősnek az intézményben kialakult helyzet miatt.

Halálgyár – így nyilatkozott az idősotthonról az egyik elhunyt férfi felesége. Az asszony arról számolt be: az ellátatlanság vezetett férje halálához. A férfi tavaly áprilisban került be az intézménybe, a család azóta csak egyszer találkozott orvossal. A nő azt mondta: férjét nyugtatókkal kezelték, pedig nem volt pszichés problémája, és nem gondozták megfelelően, így rühes lett. Az asszony hozzátette, férje végül nagyon rossz állapotban került kórházba.

Korábban egy másik hozzátartozó is arról beszélt, hogy több hónapig nem tudtak beszélni az intézmény orvosával, a higiéniával súlyos problémák voltak az elmúlt időszakban, és édesanyja halotti bizonyítványát is meghamisíthatták.

A rendőrség pedig már nyomozást indított az idősotthon ügyében: a Nemzeti Nyomozó Iroda foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vizsgálódik.

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Ha Karácsony Gergely lett volna a Titanic kapitánya…

Gyurcsány már alig várja, hogy „ledöfhesse” Karácsony Gergelyt