in ,

Hoppá! A Magyar Honvédség helikopteres egysége is részt vett a szlovéniai tűzvész megfékezésében

Az Európa-szerte pusztító tűzvészek a szomszédunkat is elérték. A Szlovéniában a lángok megfékezésében a Magyar Honvédség helikopteres egységei is részt vettek, akik szlovén bajtársaikkal együtt példás helytállásról tettek tanúbizonyságot.
A Magyar Honvédség is segít Szlovéniának – derül ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap közzétett bejegyzéséből, amelyen a történetének legnagyobb tűzvészével küzdő Szlovénia megsegítésére induló helikopter látható.

Európa-szerte szörnyű tüzek pusztítanak, a szomszédos Szlovéniának is kijutott sajnos a bajból

– írta a fotókhoz a tárcavezető a közösségi oldalán. Hozzátette: büszkék vagyunk a Magyar Honvédség helikopteres egységére, akik segítettek szlovén bajtársaiknak a pusztítás megállítása érdekében. Tanja Fajon szlovén külügyminiszter Twitteren keresztül mondott köszönetet az országát segítőknek, így Magyarországnak is. A szlovén tárcavezető köszönetét fejezte ki Ausztriának, Horvátországnak, Magyarországnak, Olaszországnak, Romániának, Szerbiának és Szlovákiának a szolidaritásukért. A honvédelmi tárca kettő légi tűzoltásra alkalmas Mi-17 típusú helikoptert küldött Szlovéniába 13 fős személyzettel. A művelet koordinációját a szlovén Védelmi és magyar Honvédelmi Minisztérium közvetlenül intézi.

 

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

A blokádbrigádnak joga van korlátozni az én szabadságomat?

Agyhalál: a kanizsai önkormányzati média balos vezetője lerománozta a tusványosi hallgatóságot