in

Hoppá! A kormány 12.2 milliárd forintos támogatást biztosít a járvány miatt halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére.

Kiemelt kormányzati támogatás a járvány miatt halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére

A kormány 12.2 milliárd forintos támogatást biztosít a járvány miatt halasztott műtétek várólistáinak csökkentésére. A Magyar Kormány kiemelt célja, hogy minden beteg megfelelő időben, a lehető leggyorsabban hozzájusson a diagnózishoz és a betegség kezelése minél kevesebb idő alatt elkezdődjön.

 

 

 

Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter utasítására készült el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által beterjesztett szakmai javaslat, amely alapján a várólisták drasztikus lerövidítése várható.
A koronavírus-járvány korábbi hullámai alatt a betegek egészségének védelme és a közösségi terjedés megfékezése miatt  hónapokon át szükségszerűen fel kellett függeszteni a halasztható egészségügyi beavatkozásokat. A harmadik hullám lecsengésekor,  az egészségügy újraindítás részeként május 13-tól indultak újra az elektív beavatkozások és a rehabilitációs ellátások.
Az időközben felhalmozódott műtétek elvégzésére, a megnövekedett várólisták csökkentésére kiemelt kormányzati támogatást kapnak a kórházak, hogy mielőbb el tudják végezni betegeiken az eddig halasztott műtéteket. Az egészségügyi ellátás zavartalanságát ma már nagyban garantálja az is, hogy az egészségügyi dolgozók felvették az oltást. A műtétre váró még beoltatlan betegeket is az oltás mielőbbi felvételére kérjük. A kormányzati támogatás összesen 12,2 milliárd forint, ebből 3,5 milliárdot idén, 8,7 milliárd forintot 2022-ben kapnak meg a kórházak.

MTI 2021. szeptember 24.

 

(koronavirus.gov.hu)

 

 

Add tovább!

Nem bírja befogni: most Schmidt Máriának ment neki a nyúltolvaj Juszt László – Kérdezzük már meg tőle, hogy miért nem takarodik el a közéletből?

Döbbenet: még mindig az út mentén hevernek a gyanús előválasztási szavazólapok – Videó a baleset helyszínéről