in ,

Hoppá! 500 millát lopott el a Momentum?

Az Állami Számvevőszék tájékoztatása a Momentum Mozgalom ellenőrzéséről.

ÁSZ: A Momentum 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta

 

Az Állami Számvevőszék a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése során megállapította, hogy a Momentum Mozgalom mintegy 500 millió forint költségvetési támogatás törvényes felhasználását nem igazolta. Ezért az ÁSZ 2019 januárjában a törvényi kötelezettségének eleget téve feljelentést tett. Az ÁSZ hangsúlyozza: amennyiben egy döntő mértékben közpénzekből működő párt megsérti a közpénzek felhasználására és elszámolására vonatkozó előírásokat, akkor a gazdálkodása nem átlátható az adófizető állampolgárok, valamint a saját párttagsága felé sem.

Az Állami Számvevőszék hangsúlyozza: alapvető jogállami érdek és a közpénzeket érintő korrupció elleni védettség érdeke, hogy a pártok szabályszerűen, elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől és a támogatóiktól kapott pénzekkel. Az Állami Számvevőszék a törvényi előírások szerint ellenőrzi, hogy a pártok betartják-e a gazdálkodásukra vonatkozó törvényeket. Az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások és eljárási szabályok szerint ellenőriz.

További részletek: https://asz.hu/hu/sajtokozlemenyek/az-allami-szamvevoszek-tajekoztatasa-a-momentum-mozgalom-ellenorzeserol

Kiadó: Állami Számvevőszék

MTI – OS

(hirtv.hu)

Oszd meg másokkal is!

Az ellenzék és a szavazói még mindig a Fideszt kommunistázzák – Akkor itt a válaszunk

Az LMP csak világítson gyertyával! Nekik nem kell Paks2