in ,

Hogy takarodnának már el – A Soros-féle hálózatok a bírói ítéleteket is megpróbálják befolyásolni

A magyar igazságszolgáltatásnak nemcsak a törvényhozástól és a kormányzattól kell függetlennek lennie, hanem a jórészt külföldről finanszírozott, magukat jogvédőnek nevező szervezetek befolyásától is

A Soros-féle hálózatok a bírói ítéleteket is megpróbálják befolyásolni

A magyar igazságszolgáltatásnak nemcsak a törvényhozástól és a kormányzattól kell függetlennek lennie, hanem a jórészt külföldről finanszírozott, magukat jogvédőnek nevező szervezetek befolyásától is – jelentette ki Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes a Magyar Időknek.

Völner Pál elmondta, hogy az elmúlt időszakban a magyar bíróságok befolyásmentessége veszélybe került, a függetlenséget fenyegető tényezők jelentek meg.

Idegen szempontokat képviselő szereplők kísérletet tettek arra, hogy ilyen vagy olyan módon beavatkozzanak a magyar ítélkezésbe, átalakítsák a joggyakorlatot, elszakítsák az ítéleteket a hazai jogi hagyományoktól, megfontolásoktól”

– fejtette ki az igazságügyi miniszterhelyettes, majd hozzátette, hogy a beavatkozók valójában a modern kor talárt öltő zsoldosai, közülük többeket Soros György amerikai milliárdoshoz lehet kötni.

Az igazságszolgáltatás munkáját nem próbálhatják meg befolyásolni, eltéríteni magukat civilnek nevező, valójában külföldi érdekeket szolgáló szervezetek”

– mondta a miniszterhelyettes.

Fotó: AFP

A miniszterhelyettes az aggasztó tényezőkre példaként hozta fel, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok által pénzelt civilek érzékenyítő tréningeket tartottak bíróknak, egy – szintén az amerikai spekulánshoz köthető – szervezet pedig „bíróságfigyelő rendszert” működtetett, így megfigyelték a bírákat is. De szintén ebbe a körbe sorolta azt, hogy a Gyurcsány Ferenc-féle DK nemrégiben megfenyegette az igazságszolgáltatásban dolgozókat.

Völner Pál arról is beszélt, hogy a bírósági ügyek zöme egy éven belül befejeződik, és az igazságügyi mutatószámok jobbak, mint a legtöbb uniós államban. Megjegyezte, hogy az elmúlt években szinte a teljes bírósági infrastruktúra megújult, és megtörtént a bérek bizonyos fokú rendezése is.

Az igazságügyi miniszterhelyettes reményei szerint ezek a lépések, valamint Soros György befolyásának csökkentése az ügyfelek kiszolgálásának színvonalát is emeli majd.

 

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

NEM stadion! – Hónapokkal a határidő előtt adták át a 21-es út új szakaszait

Ez sem stadion – Elkészült a Budapest–Belgrád közötti vasút építési menetrendje | Magyar Idők