in , ,

Hogy nem szakad le a plafon – ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig „nem kéne civakodnia néhány hajó miatt”, utalva itt a migránsokat taxizó hajókra

Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa még csütörtökön adott interjút a német Handelsblatt lapnak, amelyben leszögezte: nem szabad engedni Ausztria és Olaszország azon követeléseinek, hogy a migránsokat Európán kívül ellenőrizzék, lehetőleg úgy, hogy ne is tehessék be a lábukat a kontinensre.

Menekültügyi főbiztosként nem támogathatok olyan javaslatot, amely megfosztaná az embereket a menedékkérés jogától. Sokan vannak, akik nagyon komoly okok miatt keresik Európa védelmét.”

Grandi elutasította Horst Seehofer korábbi nyilatkozatát is, a bajor politikus ugyanis korábban a migrációt és Merkel nyitott kapus bevándorláspolitikáját nevezte meg „minden probléma forrásának” Németországban.

A migrációs a fejlődést és a prosperitást garantálja”

– kontrázott Grandi.

Nem tetszik neki az sem, hogy vannak, akik a migrációs problémáira hívják fel a figyelmet. Azt mondja, hogy ez „félelmet és néha ellenségeskedést” szül, emiatt pedig nem lehet majd megoldást találni a migrációra.

Grandi hangsúlyozta interjújában, hogy „Európában nincsen semmiféle migrációs válság”, ezt pedig azzal magyarázta, hogy az Európába érkezők száma egyre csökken. Emiatt azonban sajnálatát fejezte ki, és szomorúan veszi tudomásul, hogy a nyitott határok mellett kiálló, bűnözőkkel és embercsempészekkel összedolgozó sorosista NGO-k kevesebb migránst tudnak Európába hozni, köszönhetően többek között például az olaszországi fordulatnak.

Filippo Grandi szerint épp, hogy migrációra van szüksége Európának, ezért az Európai Uniónak elő kell segítenie a gazdasági migránsok Európába történő, legális bevándorlását.

(Forisek Ádám, 888.hu)

Megint külföldön járatnak le minket – Most Alföldi Róbert sivalkodott a Financial Timesnak

Libsik, figyelem! Azért, mert a brüsszeli elitnek nem nyalunk be tövig, attól még Európában vagyunk!