in

HIVATALOS: SZÉTSZAKADT A JOBBIK! – Párttá alakult Toroczkaiék mozgalma

Szombaton zászlót bontott a Jobbikból kizárt Toroczkai László által életre hívott Mi Hazánk Mozgalom

Szombaton zászlót bontott a Jobbikból kizárt Toroczkai László által életre hívott Mi Hazánk Mozgalom. Az Ásotthalmon megrendezett nagygyűlésen bejelentették a Jobbik szakadását valamint a mozgalom párttá alakulását. Ezzel hivatalosan is szétesett az adósság- és hazugságspirálba került párt. Az eseményen részt vett a frakcióból kizárt Dúró Dóra is, aki közölte, nem mond le a mandátumáról és kész vállalni a munkát a parlamentben a Mi hazánk képviseletében. 

Több száz volt jobbikos gyűlt össze a Csongrád megyei Ásotthalmon, ahol Toroczkai László bejelentette a Mi hazánk mozgalom megalakulását illetve párttá alakulásukat.

A Jobbikból kizárt politikus a szervezet zászlóbontó nagygyűlésén azt mondta, a bajtársi közösséget a haza felemelése hozta össze. Céljuk pozitív jövőképet nyújtani, olyan országot építeni, ahonnan nem elmennek, hanem ahová visszaköltöznek a magyarok.

„Olyan Magyarországot szeretnénk Európában, amely fehér szigetként megmarad, ha lesz Európai Unió, akkor is, ha eltűnik, akkor is” – hangsúlyozta Toroczkai László.

Úgy fogalmazott, hogy a mozgalom programját az elmúlt 20 év határozta meg, de alapja Szabó Dezső egy gondolata: „Minden magyar felelős minden magyarért!”.

Toroczkai László a megoldandó feladatok közt említette a többi közt a népesség fogyásának megállítását, a kivándorlás okainak megszüntetését, az Európa iszlamizációja elleni fellépést, sarcok helyett az igazságos közteherviselés megteremtését, a devizahitelesek, a bankok által megkárosított százezrek ügyének rendezését.

Dúró Dóra közölte, hogy nem mond le a mandátumáról. 

A független országgyűlési képviselő közölte, a Mi hazánk képviseletében kész vállalni a munkát a parlamentben. A politikus a népesedés ügyét a legfontosabb problémának nevezve úgy fogalmazott: minden hiába, ha nincs elég magyar gyermek, ez a 21. század legfontosabb kihívása.

Kijelentette, olyan közösség építésében kíván részt venni, amely nemzetstratégiai kérdéseket semmilyen körülmények között nem rendel alá politikai taktikázgatásnak, melynek az értékrend az alapja, nem az aktuális közvélemény-kutatás. Szavai szerint nem félnek a kommunizmussal való szembenézéstől, vagy őszintén beszélni a magyarság és a cigányság közötti feszültségről, és arról, hogy az Európai Unió valójában gyarmatosítja az országot.

A Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás által eltávolított Dúró kijelentette, hogy

a Jobbikban a trikolor helyét a szivárvány vette át, ezért nem mond le a mandátumáról, vállalja az Országgyűlésben a Mi Hazánk Mozgalom szolgálatát. 

Pongrátz András 1956-os forradalmár – aki a színpadon átadta a forradalom lyukas lobogóját Toroczkai Lászlónak – hangsúlyozta, hogy a Jobbik súlyos morális válságba került, a frakciója elszakadt a párttól és a magyar valóságtól. Hozzátette: a magyar közéletben rendkívüli szükség van egy hiteles nemzeti erőre.

Közölte, arra kérte Dúró Dórát, hogy semmilyen körülmények között ne adja vissza mandátumát, ezzel szemben lemondásra szólította fel Gyöngyösi Mártont, a Jobbik frakcióvezetőjét és Mirkóczki Ádám képviselőt.

A nagygyűlést levezető Novák Előd, az Origo tudósítása szerint úgy fogalmazott,

színtelen, szagtalan, íztelen pártnak nincs jövője, utalva ezzel egykori pártjára. 

 Véleménye alapján

nem ők változtak meg, hanem a Jobbik. 

Ezt követően a volt politikus úgy fogalmazott, 

a Jobbik szakad, de a világnézetünk marad. 

Demokrata tudósítása szerint Novák Előd egyértelműsítette,

párttá alakul a Mi Hazánk Mozgalom

hozzátette, a pártrendszerben nincs más lehetőségük, mint pártként folytatni útjukat. Novák Előd elmondta, az elkövetkezendő időszak az alapító nyilatkozatuk, programjuk megírásával telik, augusztus 20-ra tervezik ezek végleges formába öntését, szeretnék alapító nyilatkozatukat társadalmi vitára bocsátani – ígérte a Jobbikból kilépett politikus.

Közölte: a szimpatizánsaiktól eddig 2,48 millió forintot kaptak adományokból, de ők Vona Gáborral ellentétben ezt tényleg arra fogják költeni amire kérték, utalva ezzel Gyöngyösi Márton, a párt iszlámbarát elnökhelyettesének az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondott vallomására. Még nincs alapítónyilatkozatuk, ennek a tervezetét júliusban bocsájtják közvitára, augusztus 20-ig kell elkészülnie annak.

A végén Novák tudatta, hogy több volt középvezető személyiség a Jobbikból, így Nagy Sándor, Recsk polgármestere, Vajda Norbert, Végegyháza első embere, Árgyelán János, a párt sárbogárdi jelöltje, valamint Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye volt jobbikos regionális igazgatója, továbbá Császárné Kollár Tímea, a párt egykori budaörsi önkormányzati képviselője csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalomhoz.

Császárné Kollár Tímea az ECHO TV Napi aktuális című műsor vendégeként beszélt a Jobbikból való kilépéséről pénteken. Úgy fogalmazott: egy pártnak hitelesnek, vállalhatónak és nemzeti keresztény értékelvűnek kell lennie. Jelezte azt is: nem száll ki a politikából, mert olyan mozgalom születik, amelyhez érdemes a munkáját adnia.

A bejelentése pillanatában a Jobbik kiadott egy előre megírt közleményt, a következő szöveggel: A Jobbik országos elnöksége visszahívja mandátumából azon képviselőket, akik kiléptek a pártból és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáin szereztek képviselői mandátumot.

Széthullik a Jobbik

Mint ismert, a Jobbik választási veresége után Vona Gábor és elnöksége lemondott. Tisztújító kongresszusukon elindult Toroczkai László, akinek elnökhelyettese Dúró Dóra lett volna. Végül Sneider Tamás nyerte el posztot, kevés szavazattal, akinek elnökhelyettese Gyöngyösi Márton lett.

A kongresszus után megkezdődött a tisztogatás, amikor Toroczkai László bejelentette, hogy platformot alapít a párton belül. Az alapszabály ugyanis ezt nem tiltja. Ennek ellenére az elnökség kizárta a pártból az ásotthalmi polgármestert. Dúró Dóra sem úszta meg, mivel kiállt Toroczkai mellett, ezért kizárták a frakcióból. Mandátumát egyelőre nem adta vissza. Közben sorra szűntek meg országszerte a Jobbik alapszervezetei. Toroczkai László ezek után döntött úgy, hogy Mi Hazánk néven alapít új mozgalmat.

Közben az is kiderült, hogy Vona Gábor pártja még a kampány során elköltötte azt a 150 millió forintot, amit támogatóiktól azért gyűjtöttek be, hogy ki tudják fizetni a rájuk kirótt több százmilliós büntetést. Az Állami Számvevőszék tiltott pártfinanszírozás miatt rótt ki több mint 660 millió forintos bírságot a Jobbikra.

Rubi Gergely, volt jobbikos képviselő az ECHO TV Napi aktuális című műsorának vendégeként közölte, büntető feljelentést tett a Jobbik ellen, miután a párt teljesen másra költötte az Állami Számvevőszék által kiszabott bírság törlesztésére a szimpatizánsaiktól begyűjtött pénzt. Leszögezte: a párt hazudott a választóinak, ezért pedig megfogják kapni a megérdemelt büntetésüket. A Jobbikban zajló kilépéshullámról azt mondta: a párt komoly veszteségeket szenvedett el, sokan a kilépők közül már csak becsületből csinálták végig a választási kampányt. Szerinte a „magafajtákat” az elmúlt öt évben módszeresen levadászták, eltávolították a pártból, mindezt aljas, mondvacsinált okokkal.

ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó/Napi aktuális/MTI

(forrás:www.echotv.hu)

JAJ! – Iszonyatos tömegbaleset a WTCR-ben, Michelisz megúszta

Gajdics Ottó – A V4 és a zombik