in ,

Hivatalos: egy kutatás szerint laboratóriumból szabadult el a koronavírus

A koronavírus eredetét kutatva huszonhat tény alapos megvizsgálása után az amerikai kutató, Steven Quay állítja, hogy az új koronavírus nem természetes úton került át állatról emberre, s hogy „semmi kétsége nincs afelől, hogy a SARS-CoV-2 vírus laboratóriumból szabadult el”.

This handout image obtained on April 29, 2020 and released by the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) of the National Institutes of Health (NIH), shows a colorized scanning electron micrograph of an apoptotic cell (red) heavily infected with SARS-COV-2 virus particles (yellow), isolated from a patient sample captured at the NIAID Integrated Research Facility (IRF) in Fort Detrick, Maryland. (Photo by Handout / National Institute of Allergy and Infectious Diseases / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / NATIONAL INSTITUTE OF ALLERGY AND INFECTIOUS DISEASES, NIH " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

A január 29-én publikált tanulmányában Dr. Steven Quay azt állítja, hogy 98,8% a valószínűsége annak, hogy a vírus, ami a Covid-19 néven ismert fertőzést okozza, laboratóriumból ered, közölte az Associated Press idézve a Zenodo tudományos lapban publikált tanulmányból. A Zenodót a svájci székhelyű Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) üzemelteti, és a weboldalon bárki szabadon publikálhatja kutatási eredményeit. Dr. Quay kutatásának a célja a SARS-CoV-2 vírus eredetének a meghatározása volt. 

 

A KUTATÁS SORÁN QUAY 26 TÉNYEZŐT ÉS FÜGGETLEN FORRÁSOKBÓL SZÁRMAZÓ BIZONYÍTÉKOT VIZSGÁLT MEG SZISZTEMATIKUSAN, EZEK ALAPJÁN VONTA LE A KÖVETKEZTETÉST, HOGY 98,8 SZÁZALÉK A VALÓSZÍNŰSÉGE A LABORATÓRIUMI EREDETNEK, ÉS CSAK 0,2 SZÁZALÉKNYI ESHETŐSÉG VAN ARRA, HOGY A VÍRUS EGY KLASSZIKUS ZOONÓZIS ESETE (ZOONÓZIS: ÁLLATRÓL EMBERRE TERJEDŐ VÍRUSFERTŐZÉS). 

 

 

„Mint sokakat, engem is óvatosságra intett a WHO és a kínai tudósok és orvosok között fennálló erős érdekkülönbség, amely akadálya lehet egy objektív vizsgálatnak a vírus eredetét illetően” – nyilatkozta Quay.

Az amerikai kutató elmondta, hogy azon koronavírusok eredetének a tanulmányozása, amelyek korábban az emberiséget sújtották, sokkal kevesebb időt vettek igénybe. Mindössze néhány hónapra volt szükség ahhoz, hogy a vizsgálatot végző szakemberek meg tudják állapítani, hogy az afrikai cibetmacskából (a ragadozó mongúzfélék közeli rokona) származó vírus okozta a 2003-as koronavírus-járványt, és szintén néhány hónapba telt, amíg 2015-ben megállapították, hogy a tevéből ered a MERS, azaz a légúti megbetegedéseket okozó koronavírus. Mindkét járvány esetében a gazdaszervezet azonosítása után a kutatók a gazdaszervezet és az ember közötti u.n. közvetítő szervezetet is meg tudták határozni.

A COVID-19 JÁRVÁNY ESETÉN AZONBAN MÁR 13 HÓNAPJA NEM TALÁLJÁK A KUTATÓK SEM A GAZDAÁLLATOT, SEM AZ EMBERNEK TÖRTÉNŐ ÁTADÁSBAN ÖSSZEKÖTŐSZEREPET JÁTSZÓ KÖZVETÍTŐT – magyarázta videoüzenetében Quay az egyik általa vizsgált tényezőt a 26 közül.

 

Csak tudományosan alátámasztott bizonyítékokat elemeztem, és csak óvatos, konzervatív becsléseket végeztem, de ezzel együtt ki merem mondani, hogy a SARS-CoV-2 vírus laboratóriumból szabadult el” – állítja Quay.

 

 

 

 

Quay 193 oldalas, bayesiánus statisztikai metodológiával készült tanulmánya a Zenodo honlapján érhető el és tölthető le angol nyelven. Steven Quay számos egyéb tanulmány szerzője, 87 szabadalom tulajdonosa, 7 gyógyászati termék feltalálója, amelyeket az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal is engedélyezett és szerzője a koronavírus idején hasznos orvosi tanácsokat tartalmazó könyvnek is.

Kína tagadja, hogy a vírus laboratóriumból szabadult volna el

Már több más kutatói is a vuhani virológiai kutatóintézettel hozta összefüggésbe az új koronavírus eredetét. Donald Trump is számos alkalommal hangoztatta azonos meggyőződését. Kína azonban a mai napig tagad minden erre vonatkozó vádat.

Január 23-a óta a WHO szakértőkből álló csoportja vizsgálódik Kínában, hogy meghatározzák a Covid-19 vírus és járvány eredetét. A WHO szakértői csoportja is kézhez kapta Dr. Quay tanulmányát.

 

 

(origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az EU totális hanyatlásának végstádiumában vagyunk – Fejeket behúzni!

Agyhalál – Kell a pénz lóvéra – Hadházy az adófizetőktől tarhál, miközben boldogan repked egy luxusgéppel