in , ,

Hivatalos – Befogadná a migránsokat a Momentum főpolgármester-jelöltje

Befogadná a migránsokat a Momentum főpolgármester-jelöltje

Befogadná a migránsokat a Momentum főpolgármester-jelöltje. Kerpel-Fronius Gábor közösségi média bejegyzéseiben fejtette ki kritikáját a kormány migrációs politikájáról. A Facebookon hosszasan taglalta a szerinte ideális megoldásokat a muzulmán tömegek magyarországi integrációjára.

Jó fejnek és befogadónak kellene lennie Magyarországnak a menekültekkel kapcsolatban Kerpel-Fronius Gábor szerint. A Momentum főpolgármester-jelöltje egy Facebook-bejegyzésében jelentette ki, hogy ő még a gazdasági bevándorlókat is szívesen fogadná. Mindezt akkor, amikor a Magyarországra és rajta keresztül az Európába érkező migránsok ugrásszerűen megnövekedett száma miatt a magyar kormány műszaki határzár megépítését rendelte el a magyar–szerb zöldhatáron.

Kerpel-Fronius Gábornak nem ez volt az egyetlen bevándorlással kapcsolatos megnyilvánulása: szerinte ugyanis a miniszterelnök hibázott, amikor nem kért segítséget Brüsszeltől úgy, hogy elfogadja a kötelező kvótarendszert.

„Orbán (…) dönthetett [volna] amellett, hogy fölhívva az unió figyelmét a veszélyeztetett helyzetünkre, segítséget kérjen és beszálljon az európai együttműködésbe, ami az adott pillanatban a kvótarendszerben való részvételt jelentette volna. Neki azonban ezen a ponton fontosabb volt a belső kommunikáció (…)”

Egy másik bejegyzésében arról értekezik az egykori SZDSZ-es, most éppen momentumos politikus, hogy szerinte a bezárkózás politikája helyett a nyitottság politikájára van szükség. Bár konkrét megoldást nem javasol közösségi oldalán, nemzethalált jósol, ha a kormány folytatja a migrációt elutasító politikáját:

A röszkei összecsapást követően a momentumos főpolgármester jelölt már arra készült, hogy a bevándorlók Magyarországon maradnak. Kerpel-Fronius szerint nem európai gondolkodás az, ha Magyarország biztonsága érdekében elutasítjuk a muzulmán tömegek integrációját. Közösségi bejegyzésében részletezi is az általa elképzelt integrációs cselekvésterv vázlatát is. Nyelvtanfolyamokat, szakmai képzéseket, társadalmi és intézményi együttműködést remél a migránsok magyarországi integrációjának érdekében.

Kerpel-Fronius Gábor a tavalyi országgyűlési választások utáni csalódottságában egyenesen a migrációs veszélyt bagatellizálta egy Facebook bejegyzésben. Szerinte egy magyar nőnek jobban kellene attól félnie, hogy egy magyar férfi – ráadásul ismerőse, családtagja – erőszakolja meg, mint egy migráns. Főpolgármester jelöltjükhöz hasonlóan a Momentum is álproblémának tartja a migráció kérdését és a migránskártya létét is megkérdőjelezi.

(hirtv.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Kálmán Olga máris szidalmazza a rezsicsökkentést! – Na ebből nem kérünk!

Mindenki nyugodjon le! A nemlétező alagutakba nem is kell beférniük a motorvonatoknak