in ,

Hivatalos: a magyarok jelentős többsége támogatja a fiatalok jövedelemadó-mentességét

Orbán Viktor miniszterelnök januárban bejelentette, hogy – a fiatalok munkába lépésének elősegítése illetve a foglalkoztatási mutatók további javítása céljából – 2022-től a 25 éven aluli fiatalokat teljes személyi jövedelemadó-mentesség fogja megilletni.

Orbán Viktor miniszterelnök januárban bejelentette, hogy – a fiatalok munkába lépésének elősegítése illetve a foglalkoztatási mutatók további javítása céljából – 2022-től a 25 éven aluli fiatalokat teljes személyi jövedelemadó-mentesség fogja megilletni. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kihangsúlyozta, hogy az intézkedés révén a következő évtől a fiatalok megtakarításai átlagosan havi 40 ezer forinttal, éves szinten félmillió forinttal növekedhetnek. A Századvég megvizsgálta a magyar lakosság álláspontját a 25 év alattiak adókedvezményéről.

A kutatás alapján kijelenthető, hogy a megkérdezettek több mint kétharmada (70 százaléka) egyetért a 25 éven aluli, munkát vállaló fiatalok jövedelemadó-mentességével az elhelyezkedésük és életkezdésük támogatása érdekében, ezzel szemben a 28 százalékuk nem helyesli a bejelentett adókedvezményt.

 

Korcsoportok szerinti bontásban vizsgálva a kérdést megállapítható, hogy a tervezett intézkedés a 18 és 24 év közötti válaszadók körében a legnépszerűbb (90 százalék), valamint a 25 és 29 év közötti, illetve a 65 év feletti megkérdezetteknek is közel a háromnegyede (74-74 százaléka) támogatja a fiatalok személyi jövedelemadó-mentességét.

A tervezett adókönnyítés ellenzőinek aránya a negyvenes éveikben járó válaszadók körében a legmagasabb (36 százalék), viszont az e korcsoportba tartozó megkérdezettek 64 százaléka is egyetért a bejelentett lépéssel.

Századvég Alapítvány

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A botrányos baloldali polgármesterek okozhatják az ellenzék vesztét 2022-ben – A nagyvárosokban is protest hangulat alakulhat ki

Dömötör adott mattot Csokis-cake Oliviónak