in ,

Hisztiznek a demokraták – Meg akarják buktatni Trumpot – Vizsgálatot indítanak Donald Trump ellen a demokrata párti képviselők – Videó

Megint kezdődik a hisztéria Amerikában

Felgyorsítják a Donald Trump, amerikai elnök felmentését célzó eljárást a Demokrata párti törvényhozók.

 

Állításuk szerint Trump visszaélt hatalmával, amikor nyomást gyakorolt az ukrán elnökre, hogy az segítsen feltárni Joe Biden, volt alelnök és jelenlegi elnök-jelölt korrupciós ügyét. Sajtóértesülések szerint a képviselőház október végén szavazhat arról, hogy megindítják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást.

Nagy port kavart az amerikai politikában az a telefonbeszélgetés, aminek leiratát a Fehér Ház a héten hozta nyilvánosságra. A július 25-én készült hangfelvételen Donald Trump, amerikai elnök beszélget ukrán kollégájával, és arra kéri, segítsen kivizsgálni fő politikai riválisának korrupciós ügyét.

Joe Biden, volt alelnök, és a 2020-as választások egyik népszerű Demokrata Párti aspiránsa a feltételezések szerint korábban megzsarolta Petro Porosenko volt ukrán államfőt, hogy váltsa le az akkori főügyészt, aki Biden családját érintő vizsgálatot folytatott.

Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke már kedden bejelentette, hogy az alsóház hivatalosan is elindítja az alkotmányos felelősségrevonási-eljáráshoz szükséges vizsgálatot, mert szerintük Trump megszegte hivatali esküjét és elárulta a nemzet biztonságát, valamint az amerikai választások integritását.

Az eljárás keretében három képviselőházi bizottság több magas rangú tisztviselőt, köztük Mike Pompeo külügyminisztert is beidézte, akiknek meghallgatása jövő héten kezdődik.

Amerikai sajtóértesülések szerint a vizsgálatok után a képviselőház leghamarabb október végén voksolhat az elnökkel szembeni alkotmányos felelősségre vonási eljárás megindításáról. Az egyelőre nem világos, hogy a demokrata párti képviselők pontosan milyen vádakat fogalmazhatnak meg a vizsgálat során.

(Hirtv.hu)

Nem stadion – Majdnem 500 kilométernyi út újulhat meg idén

Micsoda összefogás! Karácsony szerint teljesen esélytelen Gy. Németh Erzsébet a XVII. kerületben