in , ,

Hibátlan kérdések Soroshoz: Ha Soros annyira a szívén viseli a migránsok sorsát, miért nem telepít iskolákat vagy gyárakat Afrikába?

Az Amerikában élő magyar milliárdos tehetne valamit a migránsokért: gyárakat, iskolákat telepíthetne Afrikába, európai fizetéseket adhatna ott az embereknek – mondta Georg Spöttle az M1 műsorában.

Az Amerikában élő magyar milliárdos tehetne valamit a migránsokért: gyárakat, iskolákat telepíthetne Afrikába, európai fizetéseket adhatna ott az embereknek – mondta Georg Spöttle az M1 műsorában.

 

Ezzel szemben olyan, mintha Európa tönkretétele lenne a fő célja. Nagy a veszélye annak, hogy az elfogadott uniós javaslat alapján először szét kell osztani az Európába érkező bevándorlókat és csak ezután folytatják le a nemzetbiztonsági vizsgálatokat – tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

Hat szír férfit fogtak el Németországban, akik a gyanú szerint terrortámadásra készültek. A német sajtó úgy tudja, hogy egy nemzetközi karácsonyi vásárban, feltehetően Essenben akartak robbantani és lövöldözni. Mind a hat férfi a menedékkérők között érkezett Európába. A csoport egyik része nagyjából 2, a másik 3 éve él már Németországban, de csak most tűnt fel a hatóságoknak, hogy korábban az Iszlám Állam oldalán harcoltak Szíriában.

Az Európai Parlament múlt heti döntése különös megvilágításba helyezi az ügyet. Miközben százak haltak meg terrortámadások miatt Európában és milliók vannak továbbra is veszélyben, az EP határozati javaslatot fogadott el a felső határ nélküli kötelező menekültkvótáról, magyarul a nagyjából korlátlan befogadásról. Különösen veszélyes ez akkor, amikor úgy tűnik, sikerül visszaszorítani, ezáltal az egész világon szétszórni az ISIS terrorista harcosait.

Az Európai Unió és Törökország közötti megállapodás része, hogy a határok lezárásáért cserébe a törököktől egy adott létszámban, átvizsgált bevándorlókat „vesz át” az EU. Azt azonban Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő nem tudta megmondani, hogy ezekben a lefolytatott török vizsgálatokban mennyire lehet megbízni. Európa még mindig fordítva ül a lovon – mondta az M1 Szemtől szembe című műsorában. Még mindig nem veszik komolyan a határok lezárását – magyarázta. Hozzátette, az EP-határozat ugyanis arról szól, hogy a már Európában lévő migránsokkal mi történjen.

Két problémával kellene szembenézni

A szakértő szerint két különböző problémáról van szó. Egyrészt meg kell állítani az áradatot, másrészt jobban át kellene gondolni, hogy a közel kétmillió bevándorlóval, akik már az unió területén vannak, mi történjen. Nem lehet őket sem befogadni, sem visszaküldeni egyszerűen. Úgy véli, egy hosszabb távú tervet kell készíteni, mert egyetlen rendelettel, vagy törvénnyel ezt a problémát nem lehet megoldani.

Gyarmati István szerint nem arról van szó, hogy nincs elég pénz segélyeket osztani. A szociális rendszer megreformálása nem oldja meg a problémát. A nagy tömegű, ellenőrizetlen bevándorlást más gazdasági, társadalmi helyzetben lévő régiókból egyetlen kontinens sem tud rendesen kezelni – fűzte hozzá.

Veszélyes a Törökországból érkező menekültáradat

Georg Spöttle szerint a legnagyobb probléma, hogy több ezer ISIS harcosnak sikerült átmennie Törökországba. Elképzelhető, hogy Törökország nemzetközi nyomásra megpróbálja néhányukat kézre keríteni, vagy bíróság elé állítani. De valószínűleg ezek a harcosok papírjaikat eldobálva beállnak a menekültáradatba, vagy embercsempészek segítségével megpróbálnak átjutni a görög szigetekre.

Hozzátette, hogy a német hírcsatornán lement anyag szerint egyre többen érkeznek Leszbosz szigetére, ahol már a helyiek tüntetnek a tarthatatlan helyzet miatt, azt követelve, hogy a központi kormány szállítsa el a migránsokat. Georg Spöttle szerint ugyanis megállt az élet Leszboszon, az 1200 fő befogadására alkalmas menekülttáborban közel 8600-an laknak.

Nagy a veszélye annak, ha ezek a harcosok bekerülnek a migránsáradatba – szögezte le a szakértő. Az újonnan elfogadott EP-határozat szerint, ugyanis előbb szét kell osztani a beérkező migránsokat, csak ezután kell egy nemzetbiztonsági ellenőrzésen átesniük.

Új választásokra kerülhet sor Németországban

Abban mind a két szakértő egyet értett a műsorban, hogy Németországban valószínűleg új választásokra kerülhet sor januárban. Gyarmati István szerint sokáig elhúzódhat a bizonytalanság Berlinben, ami rosszat tesz Európának. A szakértő szerint Steinmeier államfő nagykoalíciót akar létrehozni a szociáldemokratákkal, akár Schulz és Merkel nélkül is. Az új választások Gyarmati István szerint nem old majd meg semmit, ellenben az AfD profitálhat belőle.

Soros György Európát akarja tönkretenni

A műsorban kitértek arra is, hogy Nigel Farage brit európai parlamenti (EP-) képviselőt aggasztja az amerikai üzletember alapítványának gazdasági befolyása, valamint az, hogy a szervezet befolyásolja a nemzeti választásokat és népszavazásokat.

Az EP-képviselőknek szóló levelében azt írta, hogy a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítvány tavaly 42 ülést tartott Brüsszelben az Európai Bizottsággal közösen. Az ülésekről könyv is megjelent, amelyben felsorolják, kik a megbízható partnereik az Európai Parlamentben. A kiadvány több mint 200 nevet tartalmaz, mások mellett Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának (ALDE) vezetője is szerepel benne – húzta alá.

Georg Spöttle szerint 226 azoknak az EU-s képviselőknek a száma, akiket Soros György „kilóra megvett”. Milliárdokról beszélünk – hangsúlyozta. Hozzátette, ez teszi Sorost befolyásossá, hogy be se kelljen jelentkeznie az Európai Parlamentbe, hanem egyszerűen bármikor megjelenhet ott. A szakértő úgy fogalmazott Soros György háborút kezdett Magyarország ellen. Szerinte nyílt hadviselés folyik pénzügyi eszközökkel. Hiszen ha a milliárdos annyira a szívén viselné a migránsok sorsát, miért nem telepít iskolákat vagy gyárakat Afrikába – tette fel a kérdést.

hirado.hu

(Polgarportal.hu)

Gulyás Gergely becsicskította Fodor Gábort :D

Újabb levél Kormos Anettnek – Orbán Viktort 27 éve gyűlöli a liberális média. És ebből elegünk van