in , ,

Havas Henrik szerint máris elavult az új Puskás Aréna – Pedig nem

Havas Henrik téved

Havas Henrik szerint elavult a Puskás Ferenc Aréna, mert nincsen körülötte futópálya. Szerintünk pedig Havas Henrik elavult ugyanis a mai világban egyetlen magára valamit is adó klubcsapat vagy ország sem épít futópályás foci stadiont. A főbb okok a FIFA és UEFA irányelvei, a jobb hangulat és atmoszféra és nem utolsó sorban a szebb design. De menjünk bele, kicsit részletesebben, hogy miket állított Havas a Saller című internetes műsor legutolsó adásában. Leginkább az utolsó gondolat zavaros, ami Havas Henriknél nem ritka, viszont gyakori, de azért haladjunk szépen sorban:

Mi a jó Istenért kell atlétikai stadion? Mert voltam Berlinben Hertha meccsen, az ugye a német olimpiai stadion, és van benne futópálya.

Talán a kérdésben és állításban a válasz is benne van. Talán azért van a Hertha stadionjában futópálya, mert az a berlini Olimpiai Stadion, amelyet 1934-36 között építettek az 1936-os berlini olimpiára és az eredeti funkciója az volt, hogy egy olimpiai stadion legyen, atlétikai pályákkal.

Nyilvánvaló a nagy vezér úgy döntött, hogy nagyobb legyen a hangerő, a futópálya elveszi a területet.

Ezt már fentebb kifejtettük, hogy mik az okai, hogy az újonnan épülő FOCI stadionoknál sehol nincs futópálya.

Csomó stadionban Tokyotól, a Tottenham  stadionig az atlétikai pályára ki lehet tolni, kihozzák a lelátót és íly módon akár még 10 ezer ember befér.

 

Ennél a zavaros gondolatmenetnél kicsit elvesztettük a fonalat, de azért megpróbáljuk kibogozni. Egyrészt a tokiói olimpiai stadionban szintén azért épül futópálya, mert elsősorban a 2020-as OLIMPIÁRA készül és nem is lesz benne focipálya! Ha pedig Havas a régi tokiói Nemzeti Stadionra gondolt, az szintén olimpiára készült, mégpedig az 1964-esre és ezért van körülötte futópálya.

Minket a Momentumnak “köszönhetően” nem veszélyeztet, hogy a közeljövőben olimpiát rendezünk, ezért a Puskás Ferenc Aréna, a berlini és tokiói stadionokkal ellentétben, nem olimpiai stadionnak, hanem foci stadionnak épült, ezért nincs is körülötte focipálya a korszellemnek megfelelően. Reméljük, hogy ezt már a nem éppen éles észjárásáról híre Havas Henrik is kezdi érteni, de azért ebben nem vagyunk biztosak…

Továbbá az utolsó zavaros idézetben egy olyan állítás is van, hogy a lelátót ki lehet tolni az atlétikai pályára… Nos az új tokiói olimpiai stadionnál, ami még nem készült el, nem tudjuk, hogy ez valóban így lesz-e, de azt gyanítjuk nem. Az viszont biztos, hogy a Tottenham stadionja körül nincs futópálya és a nézőtér se mozgatható…

Képtalálat a következőre: „tottenham stadium”

Erre mondják Henrik, hogy nem nyert…

De ha már itt tartunk Havas “úr”, nézzük meg azt a “sok” futópályát, a világ legmodernebb foci stadionjaiban:

Santiago Bernabéu stadion – Real Madrid

Képtalálat a következőre: „Santiago Bernabéu stadion - Real Madrid”

 

 

Nou Camp – FC Barcelona

Képtalálat a következőre: „Nou Camp - FC Barcelona”

 

 

Allianz Arena – Bayern München

Képtalálat a következőre: „Allianz Arena - Bayern München”

 

 

Signal Iduna Park – Dortmund

Képtalálat a következőre: „Signal Iduna Park - Dortmund”

 

 

Old Trafford – Manchester United

Képtalálat a következőre: „Old Trafford - Manchester United”

Ja hogy egy futópálya sincs… És még napestig folytathatnánk a felsorolást. Amúgy egy közepesen gyengén látó ember, aki két hetente belenéz öt percet egy BL meccsbe, már az is kiszúrja, hogy az új építésű stadionok körül már 20-30 éve nem épülnek futópályák. A rendkívüli “élesszemű” Henriknek ezt a szintet ugyan nem sikerült megugrania, viszont szépen beragadt késő kádári szocialista gondolatait, például a futópályás stadionokról, rendkívül magabiztosan és harsányan tudja előadni, a többiek pedig csak tátott szájjal figyelik. És lássuk be, ettől “zseni” a “zseni”. Úgy döntöttünk Havas “úr” tiszteletére egy külön rovatot indítunk, mert annyi hülyeséget, amennyi egy hét alatt elhagyja a száját, már csak egy egész szerkesztőségi részleg tud követni. Ezennel elindítjuk a Heti Henriket, élvezzétek!

mindenszo.hu
Oszd meg másokkal is!

Szakács Árpád megdöbbentő beszéde a Lovas István díj átadásán – Videó

Hoppá! Gyurcsány Ferenc politikus társa zsarolta Borkait a videóval – Videó