in ,

Kitart a kormány a határvédelemben

Két héten belül döntés születik a nemzeti konzultáció részleteiről, erősödhet a Magyarország függetlensége melletti kiállás – See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/82456/Kitart_a_kormany_a_hatarvedelemben#sthash.1bz7g1Am.dpuf

fotó: Nagy Balázs
A nemzetközi szervezetek úgy támadják a jogi határzár megerősítését, hogy alaptalan rágalmakat terjesztenek Magyarországról – erről is beszélt Dömötör Csaba államtitkár a migrációs helyzet kapcsán tartott tájékoztatóján. 
„Ha háromszor támadnak meg, akkor kilencszer mondjuk el: nem fogadjuk el, hogy jogköröket vegyenek el a tagállamoktól, a kormány kitart a határok védelme mellett és a betelepítéseket is elutasítja” – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton.
A támadások egyik formájaként említette, hogy Magyarországot az uniós támogatások visszanyesésével fenyegetik, ha nem követi a brüsszeli irányvonalat. Ám ezek a források „nem valamiféle kegyelemadományok, hanem kompenzáció azért, mert Magyarország megnyitotta a piacait egy olyan időszakban, amikor a magyar vállalkozások nagy versenyhátrányban voltak nyugati társaikhoz képest.” Megjegyezte, a lengyelek után a magyar kormány is kimutatást készít arról, hogyan hasznosultak az uniós források, illetve miként áramlottak vissza azok a közösségi kasszába nettó befizető államokba.
Dömötör – az MTI beszámolója szerint – kifogásolta az Európai Parlament liberális és szocialista párti képviselőinek Magyarország elleni fellépését, sajnálatát fejezve ki, hogy ehhez a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció is csatlakozott. Az államtitkár a lejárató akciók közé sorolta, hogy a nemzetközi szervezetek úgy támadják a jogi határzár megerősítését, hogy alaptalan rágalmakat terjesztenek Magyarországról, miközben aktivistáik rendszeresen provokálják a határon szolgáló rendőröket, honvédeket. Remélik, a nemzeti konzultáció során a magyarok megerősítik majd a kormány álláspontját, amelynek lényege, hogy ki kell állnunk Magyarország függetlensége mellett.

„Mi egy erős Európát szeretnénk, amely továbbra is épít a tagállamok sokszínűségére, egy olyan Európát, amely képes megvédeni kultúráját és közösségeit, éppen ezért emeljük fel szavunkat minden olyan javaslat, döntés esetében, amelyik ezt veszélyezteti” – fogalmazott.

Kósa Lajos fideszes frakcióvezető a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában tegnap arról beszélt, két héten belül döntés születik a konzultáció részleteiről, s hangsúlyozta, Magyarország szolidáris mindenkivel, aki erre rászorul, de a gazdasági migránsokat nem akarja beengedni. Ez nem tetszik az uniónak, nagy küzdelem lesz, ezért jobb, ha kikérjük a lakosság véleményét. Megjegyezte, a múlt héten egyértelművé vált, hogy a Jobbik Simicska családja által befolyásolt szervezet, nyilvánvalóvá vált, „mindenkinek megvan a gazdája”, ebben a mezőnyben a Fidesz az egyetlen, amely önmaga ura.

forrás: magyarhirlap.hu

Quimby verse a nemzeti oldalról: „Ti még a Sátánnak is túl gecik vagytok,”

Bayer Zsolt válaszolt a magyarokat gyalázkodó Quimbys Kiss „Tibinek”