in

Hatalmas „stadion” épül – Tizenkétmilliárdot kap a ceglédi kórház az Egészséges Budapest Programban

A kormány eddig is rengeteget költött az egészségügyre, de most lépésváltás történik

Tizenkétmilliárdot kap a ceglédi kórház az Egészséges Budapest Programban

 

A kormány eddig is rengeteget költött az egészségügyre, de most lépésváltás történik. Olyan projekt indul, amely a térségben élők számára biztonságot nyújt egy olyan korban, amikor ez kiemelt jelentőségű – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a ceglédi kórházban tartott sajtótájékoztatón.

Több mint 12 milliárd forint jut a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet fejlesztésére az Egészséges Budapest Program (EBP) keretéből – közölte Pusztai Dezső, a kórház főigazgatója.

Korszerűsítik a járóbeteg-ellátást, a több mint 12 milliárd forintból jut a sürgősségi ellátás fejlesztésére, új tömbben elhelyezésére, valamint létrehoznak egy új belgyógyászati tömböt is, így komfortosíthatják a központi épületet – sorolta Pusztai Dezső. Mindez hozzájárul dolgozók megtartásához, és a betegek ellátásában is minőségi előrelépés történik – fűzte hozzá.

Földi László országgyűlési képviselő közölte: 2010 óta 500 milliárd forint jutott a vidéki egészségügyi intézményhálózat fejlesztésére. 2017 és 2026 között pedig várhatóan 700 milliárdos fejlesztés történik majd a fővárost és az agglomerációt is kiszolgáló kórházakban és szakrendelőkben.

Szólt arról, hogy a kormány már megszavazott 460 millió forintot az Egészséges Budapest Programon belül eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésre. Ennek keretében a többi között új endoszkópos géppark, digitális röntgenkészülék, mobil ultrahangkészülék, EKG-berendezés, röntgenezhető betegszállító kocsi és új intenzív terápiás eszközpark fogja szolgálni a betegellátást a ceglédi kórházban – ismertette.

Hozzátette: a kormány további 646 millió forintos keretet hagyott jóvá építészeti tervezésre.
Tervek készülnek a „régi baleseti épület”, a főépület, a pszichiátria épületei, a szemészeti pavilon, a nővérszálló, az orvosszálló épületei, a mosoda, az élelmezés, a kazánház felújítására is. Meg kell tervezni továbbá az új sürgősségi betegellátó épületét, az új belgyógyászati tömböt és a járóbeteg-szakellátás fejlesztéséhez kapcsolódó háromszintes épületet is.Hangsúlyozta: 160 ezer ember ellátásáról gondoskodik a ceglédi kórház.

Az eseményen részt vett Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, a nagykátai járás parlamenti képviselője is. A Nagykáta térségében élők, valamint a monori, az albertirsai és a ceglédberceli lakosok járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátása a ceglédi kórházhoz tartozik.

(MTI; kormany.hu)

 

(kormany.hu)

 

A libsik felsírnak – Meredeken emelkednek az itthoni bérek, hamarosan visszajöhetnek a kivándorolt magyarok

Itt nincs szemöldökcsipesz: félre csicskák, jön a Best of Viktor