in , ,

Hatalmas a tét! – Orbán Viktor: Magyarország jövője dől el a bevándorlás kérdésén

A bevándorlás nem pártkérdés, hanem nemzeti ügy. Ha beengedjük a migránsokat, nem csak a fideszeseknek kell velük együtt élni, hanem minden magyar embernek – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Orbán Viktor: Magyarország jövője dől el a bevándorlás kérdésén

 

A bevándorlás nem pártkérdés, hanem nemzeti ügy. Ha beengedjük a migránsokat, nem csak a fideszeseknek kell velük együtt élni, hanem minden magyar embernek – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

  • Magyarország jövője dől el a bevándorlás kérdésén
  • Ha beengedjük a migránsokat, nem csak a fideszeseknek kell velük élniük, hanem minden magyar embernek
  • Soros György benevezett a választási kampányba
  • Magyarország létérdeke, hogy megvédjük, ami a miénk
  • „Mi egy másik jövőt akarunk”. Ezért az állam minden lehetséges eszközét hadrendbe kellett állítani
  • Magyarország és Kína között „egy rejtélyes, régről jövő” kapcsolat van

A miniszterelnök szerint a nemzeti konzutlációban egy olyan ügyről van szó, mely fontos az embereknek, komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy elmondhassák véleményüket.

A nemzeti konzultáció egy modernkori találmány, mely azt a célt szolgálja, hogy az emberek kellő súllyal nyilváníthassák ki véleményüket.

Most Magyarország jövője dől el a bevándorlás kérdésén – mondta Orbán Viktor az interjúban, aki köszönetet mondott azoknak, akik visszaküldték a konzultációs íveket.

Megjegyezte:

az eddigi konzultációk közül a mostani a legsikeresebb, amiből az következik, hogy az emberek szerint ez a kérdés a leginkább húsbavágó,

a jövő szempontjából a legfontosabb.

A bevándorlás nem pártkérdés, hanem nemzeti ügy. Ha beengedjük a migránsokat, nem csak a fideszeseknek kell velük együtt élni, hanem minden magyar embernek – fűzte hozzá Orbán Viktor.

A spekuláns benevezett a magyar választási kampányba

Soros György személye másodlagos, hiszen pénzügyi spekulánsok mindig is voltak, és lesznek, ám őket ki lehetett védeni. A kormánynak akkortól kellett elkezdeni foglalkozni a kérdéssel,

mikor Soros György pénze, illetve az általa felépített hatalmas gépezet befogta látómezejébe a bevándorlás kérdését is.

 

A kormányfő ezért arra számít, hogy Magyarországon a Soros-hálózat propagandát fog folytatni, meg fogja erősíteni a civil szervezeteket, emberek százait és ezreit fogja fizetni,

a választás időpontjára pedig úgynevezett civil központokat fog létrehozni az ország különböző részein, amelyek pontosan úgy működnek majd, ahogyan a kampányban a pártok szoktak.

Vagyis Soros György benevezett a választási kampányba – húzta alá Orbán Viktor.

Orbán Viktor azt is mondta, Soros György az Európai Parlamenten (EP) már átvitte az elképzelését, ahonnan megindult a nyomás az Európai Tanács irányába, hogy az uniós miniszterelnökök is erősítsék meg az EP döntését, és induljon meg a betelepítés.

A következő időszakban százmilliók fognak bevándorolni, a jobb élet reményében. Magyarország létérdeke, hogy megvédjük, ami a miénk

– mondta a miniszterelnök.

Soros Györgynek „sosem a száját kell nézni, hanem mindig a kezét, mert a spekuláns az olyan ember, aki tehetségesen lyukat beszél az ember hasába”.

A Soros-hálózat le akarja bontani a kerítést, nem akarja, hogy a nemzeteket határok válasszák el, azt akarja elérni, hogy a magyarok örüljenek a tőlük különböző kultúrájú emberek érkezésének, és adjanak nekik pénzt – fejtette ki, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy

„mi egy másik jövőt akarunk”. Ezért az állam minden lehetséges eszközét hadrendbe kellett állítani, ennek része a „Soros-gépezet” összetételéről, működési rendjéről, befolyásáról szóló titkosszolgálati jelentés is

– közölte Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, mennyi lesz ebből megismerhető, a kormányfő azt felelte: óvatosnak kell lenni, mert egyetlen ország sem szívesen tárja fel az „erőfeszítéssel megszerezhető” információkra vonatkozó képességét. Idézte ugyanakkor a jelentésben szereplő egyik dokumentum mondatát: a Nyílt Társadalom Alapítvány tavaly augusztusi jelentése szerint

támogatták a migráció területének befolyásos szereplőit, beleértve az agytrösztöket, politikai elemző központokat, a civil társadalom hálózatait, hogy alakítsák a migrációs politikát,

befolyásolják a migráció szabályozását meghatározó folyamatokat.

A „Soros-terv” létéről szóló vitát Orbán Viktor „olvasási problémának” minősítette, hiszen – mondta – maga Soros György tette közzé azt a dokumentumot, amelyet tervnek nevez.

Arra a felvetésre, hogy az EP-képviselők közül többen is szorgalmazzák az uniós források megvonását Magyarországtól a bevándorlásellenesség miatt, a kormányfő úgy reagált: minden ilyen javaslat szemben áll az Európai Unió alapszabályaival, ráadásul az EU hétéves költségvetését egyhangúlag kell elfogadni.

A magyar-kínai kapcsolat nem az ideológia, hanem a józan ész talaján áll

A rádióinterjúban téma volt a hét eleji budapesti Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó, amelyről szólva Orbán Viktor ismét megköszönte a fővárosiak türelmét a rendezvény lebonyolításával kapcsolatos közlekedési fennakadások miatt.

Szerinte

nem egy diplomáciai eseményről volt szó, hanem a magyar gazdaság jövőjéről,

és a találkozónak nagy jelentősége lehet a mindennapi gazdasági életben.

Hozzátette azt is, hogy

Magyarország és Kína között van egy „rejtélyes, régről jövő együttműködés, amely ráadásul a magyarok keleti származása miatt még visszamegy hosszú-hosszú évszázadokra”.

Szavai szerint a magyar-kínai kapcsolat nem az ideológia, hanem „a józan ész talaján” áll.

A Budapest-Belgrád közötti vasútvonalról a miniszterelnök azt mondta: másodlagosnak tartja, hogy a beruházás „forintban hogyan térül meg”, mert az ország szempontjából az a fontos, hogy ez a szállítási útvonal Magyarországon keresztülmegy, „ez a tény önmagában felértékeli Magyarországot”, megnöveli a súlyát.

A kínai finanszírozással kapcsolatban azt emelte ki, hogy így

a vasútberuházás létrejöttéhez nem kell egy nagy forrást kiemelni a magyar gazdaságból.

Jelezte egyúttal, hogy lesz még néhány ilyen nagy beruházás, és jó, ha a szükséges forrásokat nem egy összegben kell kivonni a gazdaságból, hanem kedvező kamatozású hitelből valósíthatók meg.

 

(magyaridok.hu)

 

Soros agresszív terjeszkedésbe kezdett! LE AKARJA TAROLNI a vidéket! – Soros Györgyék több százezer dolláros terjeszkedésbe kezdenek vidéken

HOPPÁ! – Gaudi-Nagy Tamás: Erősen közelít a hazaáruláshoz, amit a Jobbik művel (PS-videó!)