in ,

Hát ezért került tiltóra Szél Berni! – Afgán származású MigSzol-ost delegált volna Szél a nemzetbiztonsági bizottságba

Mégis mit képzel?

Hát ezért! – Szél Bernadett afgán munkatársa nemzetbiztonsági kockázat (FRISSÍTVE)

 

A hirado.hu több, egymástól független forrásból úgy értesült, „nyomós nemzetbiztonsági oka” van, hogy Szél Bernadett LMP-s társelnököt Németh Szilárd fideszes politikus „eltanácsolta” a nemzetbiztonsági bizottság üléseitől. Az ellenzéki politikus ugyanis a migrációs válság közepén egy olyan külsős szakértő-munkatársat jelölt a bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel. Az illető Kabulban született, illetve „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet”, a MigSzol alkalmazottja volt.

Németh Szilárd azzal érvelt, hogy Szél Bernadett „kapcsolatban áll a Soros-birodalom bevándorlás-szervező civil szervezeteivel, politikusként a bevándorlást és a kvótákat képviseli“, ezért a kormánypárt kockázatosnak tartja, ha jelen van a bizottsági üléseken, amikor a Soros-terv a téma. A kormánypárt azt kérte, jelöljön az LMP más tagot a bizottságba, illetve jelezték, ha mégis elmegy, ők kivonulnak az ülésről. Szél Bernadett minderre úgy reagált, hogy Németh Szilárd nem tilthatja ki őt a bizottságból, ha ezt mégis megteszi, akkor minden létező jogi eszközt igénybe vesz majd. Jelezte, hogy részt fog venni a bizottság soron következő ülésén.

A hírportál szerint egy konkrét nemzetbiztonsági jelentőségű ügy áll a bizottsági „távoltartás” mögött, és ez „érzékenyen érinti” az LMP miniszterelnök-jelöltjét. A portálnak több egymástól független rendészeti és kormányzati forrás is megerősítette, Szél Bernadett a migrációs válság közepén egy külsős szakértő-munkatársat jelölt a nemzetbiztonsági bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel a múltjában. 1986-ban az afgán fővárosban, Kabulban született, korábban a MigSzol alkalmazottja, „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt”. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az alkalmazását ezért elutasította. Szél Bernadett a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a belügyminiszterhez, aki azonban helyben hagyta az AH döntését – írta a hirado.hu.

FRISSÍTÉS: AZ LMP NEM TUD SEMMIRŐL

Szél Bernadettet nem értük el telefonon, így sajnos nem tudhattuk meg, hogy valóban fennakadt-e a nemzetbiztonsági átvilágításon a munkatársa, akit ő jelölt külsős szakértőként a bizottságba, és ha igen, mennyire érzi ezt gondnak. Erre nézve az LMP szóvivőjétől, Kanász-Nagy Mátétól sem kaptunk támpontot, hiszen ő a megkeresésünkre úgy reagált, hogy a sajtóhírt illetően az LMP sajtóosztálya, a szóvivő, a frakció, a párt nem tudja és nem is tudhatja, hogy van-e alapja, hiszen ezek titkos nemzetbiztonsági információk, amelyek nem kerülhettek volna, és nem is kerülhetnek nyilvánosságra. A párt szerint a törvénysértés gyanúját is felveti, hogy valaki nemzetbiztonsági információkat hoz nyilvánosságra, ezért mérlegelik, hogy milyen jogi lépéseket tehetnek az ügyben.

A valódi nemzetbiztonsági kockázatot nem Szél Bernadett jelenti, hanem az, hogy a fideszes tagok minden jogalap nélkül lehetetlenné akarják tenni a bizottság munkáját, és hogy Orbán Viktor nem hajlandó megjelenni a bizottság előtt. Azért indították ezeket a támadásokat az elmúlt napokban, mert a Fideszt zavarja, hogy Szél Bernadett valódi kérdéseket tesz fel. A támadások azt bizonyítják, hogy az LMP jó úton jár, ezért továbbra is a valóságról fogunk beszélni a Nemzetbinztonsági Bizottságban is

– mondta Kanász-Nagy Máté, hozzátéve, hogy a Soros-hálózat valószínűleg nem jelent semmiféle nemzetbiztonsági kockázatot, hiszen nincs erre vonatkozóan semmilyen információja a kormánynak, és erről akarja elterelni a figyelmet.

Forrás: MTI/hirado.hu/PS; fotó: origo.hu

(forrás:pestisracok.hu)

Turbóliberális Heller-sivalkodás a Spinoza házban – Heller: „Orbán egy irracionális gonosz zsarnok”

Szegény tüntető gyerekek – a Hálózat becsapja fiatal honfitársainkat