in , ,

Három hét alatt 120 keresztényt öltek meg a muszlimok Nigériában

Továbbra sem kérdés, melyik a legüldözöttebb vallás a világon

A Christian Post információ szerint mindössze három hét leforgása alatt 120-ra emelkedett azon nigériai keresztények száma, akiket vallásuk miatt gyilkoltak meg muszlim szélsőségesek.

A legutóbbi támadások az ország szívében található Kaduna szövetségi tagállamban történtek a hét elején, amikor is a fulbe népcsoporthoz tartozó muszlim militánsok két faluban összesen 52 ártatlan keresztényt (köztük gyerekeket és nőket) mészárolták le, valamint közel 150 házat égettek fel.

Egy nappal korábban pedig, ugyancsak egy Kaduna állambeli településen, 17 Krisztus-hívőnek kellett az életével fizetnie a hitéért.

Az áldozatok temetése.

Fotó: AFP

A február közepétől március elejéig eltelt három hétben összesen 120 keresztényt öltek meg a muszlimok Nigériában. A támadások zömét a fulbe népcsoporthoz tartozó szélsőségesek követték el, akik ma már – mivel az ország egész területén jelen vannak –nagyobb fenyegetést jelentenek a nyugat-afrikai állam keresztényeire nézve, mint a kizárólag Északkelet-Nigériában működő dzsihadista terrorszervezet, a Boko Haram tagjai.

Sajnálatos módon a nigériai történések is követik a világtrendet: a Földön a vallási üldözések 70 százalékát keresztények ellen követik el, ezzel a kereszténység a glóbusz legüldözöttebb vallása.
(Horváth Tamás, 888.hu)

Méghogy vége az inváziónak – Két focicsapatnyi migránst fogtak a magyar rendőrök

Hatalmas magyar siker! – Stollár Fanny megnyerte a guadalajarai tenisztornát