in ,

Hadházy tökönlőtte magát – Magára hagyták Hadházy Ákost a baloldali pártok

A FÜGGETLEN KÉPVISELŐ KÖRÜL ELFOGYOTT A LEVEGŐ

Egyetlen baloldali párt sem vesz részt a Hadházy Ákos és Szél Bernadett által október 23-ra, a közmédia elé szervezett demonstráción, miután Hadházy korrupcióval vádolta meg Bíró Lászlót. Az ellenzéki pártok a járványhelyzettel magyarázzák távolmaradásukat.

A DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Liberálisok és a Párbeszéd sem vesz részt hivatalosan a Hadházy Ákos és Szél Bernadett által az állami média központjához október 23-ára szervezett autósblokádban – írta az ATV.hu, miután valamennyi ellenzéki pártot megkereste az ügyben. A portálnak a baloldaliak legtöbbször a járványhelyzettel magyarázzák távolmaradásukat.

Ismert: a baloldalon mindeddig ünnepelt Hadházy több mint egy hónapja jelentette be, hogy Széllel közösen demonstrációt szerveznek a nemzeti ünnepen a közmédia elé a „mocskos és hazug propagandagépezet hazugságai elleni” tiltakozásul.

A független képviselő ekkor még százezres tömegről vizionált, és joggal remélhette, hogy megismétlődik az MTVA épületének 2018. decemberi ostromakor kialakult ellenzéki egység.

Közben lezajlott a szerencsi időközi országgyűlési választás, ahol az ellenzék közös jelöltje, az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Bíró László alulmaradt a fideszes Koncz Zsófiával szemben. Hadházy a választás másnapján ráadásul bejelentette, hogy tudomása szerint a Bíró Lászlóval kapcsolatos korrupciós ügy sokkal súlyosabb annál, mint amit korábban a „kormánypropaganda” közölt. Elmondása szerint szolidaritásból erről a nyilvánosságnak nem, ám az ellenzéki pártok vezetőinek beszámolt – akik ezután nem tettek semmit.

Bár bejelentésével önmagáról is elismerte, hogy elhallgatta a tudomására jutott korrupciót, a baloldali pártvezetők nem győztek elhatárolódni Hadházytól, lényegében meghazudtolva őt.

Az ügyben azonban korrupciós bűncselekmény feljelentése elmulasztásának gyanúja miatt feljelentést tettek a Központi Nyomozó Főügyészségen – Hadházynak és az ellenzéki pártelnököknek ugyanis hivatalos személyek lévén feljelentési kötelezettségük van, ha korrupciós bűncselekményt észlelnek. Ettől kezdve látványosan elfogyott a levegő Hadházy körül, aki a a járványhelyzetre hivatkozva autósblokádot hirdetett a közmédia elé.

– Lehangol, hogy a pártvezetők nem vesznek részt az eseményen – mondta a Blikknek Hadházy. Hangsúlyozta: semmilyen tudományos felvetés nem igazolná, hogy egy SZFE-s tüntetésen kevésbé terjedne a vírus, hiszen az autós tüntetésnél járványügyileg biztonságosabb megoldás nincs, ráadásul a blokád időpontját is azért változtatták meg, hogy a két esemény ne üsse egymást.

(magyarnemzet.hu)

Oszd meg a barátaiddal is!

Gajdics Ottó az áramot lopó DK-ról!

Tisztázzuk a kétharmados többséget, és a választási rendszert! Ismételjünk, elvtársak!