in ,

Hadházy bajban: rémhírterjesztés miatt nyomoz a rendőrség a szentendrei halottasházban készült videó miatt

A helyszíni szemle során nem találtak kegyeletsértő állapotokat a szentendrei halottasházban.

A helyszíni szemle során nem találtak kegyeletsértő állapotokat a szentendrei halottasházban. A népegészségügyi hivatal képviselője szerint az ott levők egyike sem koronavírus miatt halt meg.

Már meg is tartották a szentendrei halottasházban a helyszíni szemlét, amit azután rendelt el Fülöp Zsolt polgármester, hogy péntek reggel a Facebookon több poszt is kegyeletsértő állapotról számolt be.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt írta a közösségi oldalán, hogy egymásra pakolva helyeztek el koporsókat a szentendrei halottasházban úgy, hogy több koporsót nem zártak le. Minderről egy videót is feltöltött a Vimeóra, amit hozzá jutattak el. Az egyik képkockán egy fedetlen holttest is látszott. Hadházy azt is írta, a videó készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el koronavírus-fertőzésben. A videó készítésének dátuma nem ismert, csak az látszik, hogy a képviselő 3 nappal ezelőtt töltötte azt fel.

 

A város honlapja szerint a péntek délelőtti bejárás résztvevőit (többek között a polgármestert, a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának megbízott tiszti főorvosát és a temetőt üzemeltető cég vezetőjét) már nem az a kép fogadta, ami a több nappal ezelőtt feltöltött videón látható. A népegészségügyi hivatal képviselője a nyilvántartás alapján azt állapította meg, hogy az ott lévő elhunytak egyike sem COVID-betegségben halt meg.

A bejáráson megállapították, hogy

  • a halottasházban a szemle során 10 elhunyt volt, nem kegyeletsértő módon elhelyezve.
  • az épület nem volt zárva, amire az üzemeltető elmondta, hogy amikor a munkatársaik ott vannak, nem mindig zárják az ajtót.
  • a halottasházban több, nem rendeltetésszerű tárgyat tároltak, pl. gázpalackot.
  • a nyilvántartások áttekintése során kiderült, hogy adminisztratív mulasztás miatt nem állapítható meg egyértelműen a holttestek beérkezésének és elszállításának időpontja.
  • ugyan kegyeletsértő módon elhelyezett elhunyt nem volt a halottasházban, de megállapították, hogy a körülményeken mindenképpen javítani kell.

A szentendrei önkormányzat azt is jelezte, hogy azonnali hatállyal, szigorúan felülvizsgálja az üzemeltetővel kötött szerződést.

A szemlén az Országos Rendőrkapitányság munkatársai is megjelentek, akik a videó kapcsán rémhírterjesztés, és félelemkeltés miatt indítottak nyomozást. A rendőrség az után a személy után nyomoz, aki a videót készítette.

 

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Totál amatőr főpolgármester – A kukák egyharmadát leszerelik, el fogja önteni Budapestet a szemét!

Nem stadion: megérkezett az első tram-train szerelvény