in ,

Elemzés: Ha minden jól megy, az MSZP nem jut be a parlamentbe

Erre komoly esély van

Az elmúlt 28 év egyik legnagyobb közéleti híre az lenne, ha az MSZP nem jutna be a Parlamentbe.
Nos, a jelek szerint erre komoly esély van. Számos elemző, politológus már elemezte az MSZP helyzetét, és bizony a többségük arra a megállapításra jutott, hogy a MASZOP akár ki is eshet a parlamentből, ugyanis jelen álláspont szerint két párt együttműködéséről beszélünk, így már a 10%-os parlamentbejutási küszöb érvényes számukra.

A mindenszo.hu is készített egy rövid közvéleménykutatást: ha a szerkesztőségünket nézzük, az MSZP gyakorlatilag 0%-on áll. Vagy még ennél is rosszabb.

Na de félre a tréfát, itt komoly dologról van szó. A kozvelemenykutatok.hu honlapon összesítettük a januári elemzések alapján a kétségbeesett párt év eleji adatait.
Mint az ismeretes, a közvéleménykutatók általánosan +-3%-os hibahatárral dolgoznak.

A januári állás  – átlagolva az elkarácsonyosodott MSZP támogatottságát az összes közvélemény kutatónál – a következőképpen alakult:

13%
7%
11%
13%
8%
9%
17%
13%

Feltűnő a 17%. Ezt a magas, a többihez képest kiemelkedő a vér-szoci Publicus nevű közvéleménykutató mérte. Egyértelműen „túl van mérve” a töpörödő MSZP.
De tegyük fel, hogy valós a mérés: még ebben az esetben is a haldokló MSZP jelenleg átlagolva 11.375% támogatással rendelkezik, +-3% (!).

Ha levesszük a Publicis fura mérését, úgy az átlag:  10,57%. -+3%!

Összegezve három szóban írnánk le a tű fokán táncoló MSZP helyzetét: NAGY A BAJ.

 

mindenszo.hu

Fullba tolja a kretént a liberális média – Nem foglalkozik a valósággal a „haladó” sajtó (HVG, index, 444, 24.hu…stb.)

Gyönyörűen vall magyarságáról Fa Nándor!