in , ,

Ha ha ha! Brüsszeli portál: kifutott az ellenzék az időből a népszavazás kapcsán

Az ellenzék lemaradt a lehetőségről, hogy a választásokkal egy napon tartson népszavazást – írja az Euractiv.

Az egyesült baloldal azon terve, hogy az április harmadikai választással egy napon tarthassák meg az álláskeresési járadék meghosszabbításával, valamint a Fudannal kapcsolatos népszavazást, kudarcot vallott, annak ellenére, hogy számos ellenzéki politikus (például Karácsony Gergely) az ellenkezőjét állítja – írja az Euractiv.

Mint a portál írja, a baloldal január 21-én adta le a népszavazási kezdeményezéshez szükséges aláírásokat, de egyelőre még az is kérdéses, megvan-e a kellő számú aláírás. hiszen sok szignó érvénytelen lehet. Az Euractiv szerint, valószínűtlen, hogy a népszavazást az ellenzék még a választások napján megtarthassa, annak ellenére, hogy az NVI közleménye szerint még aznap, január 21-én elkezdte megszámlálni az aláírásokat.

Az Euractiv a Political Capitalhez hasonlóan hangsúlyozza: még ha a különböző jogorvoslati határidők, elbírálások, tájékoztatások 1-1 napot is vennének csak igénybe, akkor sem lehetne a népszavazást április 3-án megtartani. Ha pedig minden ilyen esetben a maximális határidőt vesszük alapul, akkor akár októberig is elhúzódhat a népszavazás kiírása.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Gyurcsány szerint hazafi – Metropol: Mártha Imre egy háromgyermekes édesanyán állt bosszút – Egy igazi féreg

Nem bírnak Putyinnal – Navalnijjel nem jött össze, Kazahsztán sem működött, most „előveszik” az ukrán kártyát