in ,

Gyurcsány és Márki-Zay Péter egészségpolitikusa megerősítette: bezárnának vidéki kórházi osztályokat

Komáromi Zoltán, Gyurcsány egészségpolitikusa az ATV Start reggeli műsorában kérdésre válaszolva megerősítette azt az állításukat, miszerint a baloldal – megválasztásuk esetén – a vidéki kórházakban bezárna, megszüntetne bizonyos osztályokat.

Komáromi Zoltán, Gyurcsány egészségpolitikusa az ATV Start reggeli műsorában kérdésre válaszolva megerősítette azt az állításukat, miszerint a baloldal – megválasztásuk esetén – a vidéki kórházakban bezárna, megszüntetne bizonyos osztályokat. Szerinte a világon mindenhol így van, miközben valójában állításának nem sok valóságalapja van. Ezzel a lépéssel magyarok milliói kerülnének hátrányos helyzetbe, rontva az ország egészségügyi állapotát. A baloldal miniszterelnök-jelöltje már számos alkalommal hangot adott abbéli meggyőződésének, miszerint az egészségügy egy üzlet, és annak is, hogy voltaképpen le kell építeni az egészségügyet. Máskor azt is mondta, hogy privatizálni kellene az egészségügyet, ugyanis csak azok az ágazatok funkcionálnak, amit már magánosítottak, amit természetesen nyilvánvaló hazugság. 

Gyurcsány és Márki-Zay egészségügyi politikusa, az egyébként oltásellenes Komáromi Zoltán az ATV Start reggeli műsorában a riporter kérdésére felelve beismerte, hogy bezárnák a vidéki kórházak egyes osztályait.

Ezzel a drasztikus lépéssel leépítenék a magyar egészségügyet, majd magánosítanák. Jól látható, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal ismét az egészségügyi ellátórendszer teljes tönkretételére és felszámolására készül, mint 2010 előtt.

 

Drasztikus magánosítás

Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter mindenben ismétli főnöke szavait. Szavaiból kitűnik, hogy a baloldal győzelme esetén nekilátnak a magyar egészségügy teljes felszámolásához.

 

Márki-Zay a következőket is mondta:

De én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet.

 

JÓL LÁTHATÓ MÓDON FŐNÖKE, GYURCSÁNY 2010 ELŐTTI PROGRAMJÁT AKARJA MEGVALÓSÍTANI, AMIKOR BEVEZETTÉK A KÓRHÁZI NAPIDÍJAT ÉS A VIZITDÍJAT, AMIT CSAK A FIDESZ NÉPSZAVAZÁSA SÖPÖRT EL.

Mintegy erre reagálva, Márki-Zay egy Facebook-videóban azt mondta, hogy a 2008-as, Fidesz által kezdeményezett szociális népszavazást – ahol hatalmas többséggel leszavazták a magyarok a fizetős egészségügyet – ki sem lehetett volna írni.

 

AZ EGÉSZSÉGÜGY MAGÁNOSÍTÁSA ÓRIÁSI TERHET RÓNA A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKRA NÉZVE.

Tavaly nyáron egy interjúban azt mondta Márki-Zay, hogy az ingyenes egészségügy illúzió. Vona Gábor egykori Jobbik-elnök készített interjút Márki-Zay Péterrel, aki szó szerint így fogalmazott:
A szomorú igazság az, hogy minden üzlet. Álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet. Őszintén szólva, én nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, minthogyha nem üzlet. Mert ahol nem üzlet, ott tönkrementek. Afrikában találták azt, hogy azok a rendszerek, ahol ingyenes egészségügy volt, ott borzasztó rossz állapotok voltak, haltak meg az emberek, és a többi. Ahol fizetős egészségügyet vezettek be, ott viszont jól működött. Tehát olyan nincs, hogy ingyenes egészségügy, akkor, amikor például hálapénzzel fizetnek az emberek, meg zsebbe fizetnek. Nincs ingyenes egészségügy, ez egy illúzió. (…) Maga a modell, amit ideálisnak látok, az egy egybiztosítós, versengő egészségügyi modell.”

 

2021 novemberében egy gárdonyi lakossági fórumon az Amerikai Egyesült Államokban működő rendszer előnyeit sorolta, és abszurd módon a következőket mondta:
Ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha ezt valakinek fedezi a biztosítása vagy a pénztárcája– mondta Márki-Zay Péter az amerikai rendszer egyébként közismert nagyon rossz állapota apropóján.

 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje tavaly ősszel beszélt arról, hogy a járóbeteg-ellátásban támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, vagyis azt, hogy több intézményből csak egy maradjon meg, a többit pedig megszüntessék.TÖMEGESEN ZÁRATNA BE SZÜLÉSZETI ÉS SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYOKAT IS.Márki-Zay a különböző nyilatkozataiban azt is egyértelművé tette, hogy kormányon az egészségügyi intézmények fizetőssé tételében is a 2010 előtti balliberális vezetés politikáját követné.Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében– jelentette ki Márki-Zay.

 

Gyurcsány Ferenc eltökélt szándéka az, hogy véghezvigye a 2010 előtti programját. Az országot a csődbe kormányzó Gyurcsány a következő drasztikus intézkedéseket valósította meg 2010 előtt:

  • 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből,
  • vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be, és
  • bezárták a vidéki kórházakat, vagy azok egyes osztályait,
  • illetve elvettek egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól, orvosoktól, ápolóktól.

A megszorító programok megvalósítása esetén a magyar emberek egészségügyi ellátása teljesen leépülne, és kiszolgáltatottá válna a magán- és külföldi cégek akaratának.A GYURCSÁNY VEZETTE BALOLDAL ELTÖKÉLT SZÁNDÉKA AZ, HOGY MEGSZÜNTESSÉK AZ INGYENES EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁST.

Rétvári Bence: Előre megyünk, nem hátra

Az egészségügyben számtalan feladat van, de nem mindegy, hogy előre megyünk vagy hátra – írja Facebook-bejegyzésében Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 

Míg az elmúlt években 23 új rendelőt építettünk és 54 rendelőt újítottunk fel, addig a baloldal most arra készül, hogy járóbeteg-rendelőket vonjon össze. Ez magyarul azt jelenti, hogy sok településen bezárnák a rendelőt, megszűnne a járóbeteg-ellátás – tette hozzá az államtitkár.

A MEGMARADÓ RENDELŐK ÍGY ZSÚFOLTABBAK LENNÉNEK, EZÉRT MEGNŐNE A VÁRAKOZÁSI IDŐ IS. AHOL BEZÁRNÁK A RENDELŐKET, ONNAN HOSSZABB UTAZÁSSAL LEHETNE CSAK ELÉRNI A SZAKORVOSOKAT. EZZEL AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS NEM KÖZELEBB, HANEM TÁVOLABB KERÜLNE A BETEGEKTŐL-emelte ki Rétvári.

Az államtirkár azt is mondta, ,hogya baloldal újra elővette a tervét a korábban népszavazással eltörölt vizitdíjról, ezért a megmaradó kevesebb járóbeteg-rendelőben még vizitdíjat is kellene fizetni. A vizitdíj, a távolság és a zsúfoltabb járóbeteg-rendelők érezhetően rontanák az emberek egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésétKORÁBBAN LÁSZLÓ IMRE MÁR ELMONDTA, HOGY A KÓRHÁZAK 45%-ÁT BEZÁRNÁK. MOST MÁR AZT IS TUDJUK, HOGY A JÁRÓBETEG-RENDELŐK JÓ RÉSZÉRE IS LAKAT KERÜLNE– tette hozzá

Magyarországon az egészségügyi ellátásnak is előre kell menni, nem hátra! A baloldal tervei veszélyesek, és egyértelmű visszalépést jelentenének – zárta bejegyzését Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Na, libernyákok, hány benzinkút ment eddig tönkre a 480 ft-os benzintől?

Nyílt levél a baloldali szavazókhoz: ti mit „esztek” ezen a csávón?