in , ,

Gulyás Gergely: ha ezen az úton halad, az Európai Bizottság szétveri az Európai Uniót

Hosszú távon szétveri az Európai Uniót, ha Bizottság azokat a pénzeket, amelyek egyértelműen megilletik a tagállamokat, politikai szimpátia alapján ítéli oda, vagy tartja vissza.

“Hosszú távon szétveri az Európai Uniót, ha Bizottság azokat a pénzeket, amelyek egyértelműen megilletik a tagállamokat, politikai szimpátia alapján ítéli oda, vagy tartja vissza. Ez nagyon helytelen magatartás” – reagált portálunk érdeklődésére Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón. A kancelláriaminiszter hozzátette, azt, hogy az Európai Bizottság már arról beszél, nemcsak a helyreállítási alap pénzeit, de a kohéziós forrásokat is visszatartja Lengyelországtól, “méltatlan, jogellenes és politikailag motivált” lépésnek tartják. Gulyás Gergely a munkácsi Turul-szobor ledöntése kapcsán pedig arról beszélt, az egyértelműen magyarellenes akció volt.

Hétfőn, az Európai Bizottság szóvivője a Rzeczpospolita című lengyel lapnak nyilatkozva beszélt arról, az EB minden Lengyelországnak járó új EU-forrást visszatart, amíg Varsó nem teljesíti a bíróságok függetlenségével kapcsolatos összes feltételt. Mint kifejtette, Stefan De Keersmaecker kifejtette, ez a döntés kiterjed nemcsak a helyreállítási alap pénzeire, de a 2021-2027-es kohéziós keretre is. Portálunk elsőként arról kérdezte Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, a kormány hogyan értékeli az Európai Bizottság döntését. Mint Gulyás Gergely kiemelte, a kormány „méltánytalannak, jogellenesnek és politikailag motiváltnak tartja”, a Bizottságnak Lengyelországgal szemben hozott döntését, különösen egy olyan időszakban, amikor az unió érdeke, hogy Európa egységes legyen.

 

Az ilyen – ráadásul minden jogalap nélküli döntések – csak ahhoz járulnak hozzá, hogy meggyengítsék az Európai Uniót

-fogalmazott. Portálunk arról is érdeklődött, milyen tanulságokkal járhat ez Magyarországra nézve, amely ugyan hátrébb jár a bizottsági elvárások teljesítésében, de aktívan dolgozik azok megvalósításán. Gulyás Gergely válaszában kiemelte, ez nem csak Magyarország, de minden uniós ország számára azzal a tanulsággal járhat, hogy a Bizottság sajnos az európai uniós jogszabályokat nem tartja tiszteletben,

és azokat a pénzeket, amelyek egyértelműen megilletik a tagállamokat, politikai szimpátia alapján ítéli oda vagy tartja vissza. Ez nagyon helytelen magatartás.

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG HOSSZÚ TÁVON SZÉTVERI AZ EURÓPAI UNIÓT

Gulyás Gergely a Kormányinfón a Magyar Fórum hasonló témában feltett kérdésére arról is beszélt, azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy az olyan közös döntést igénylő kérdésekben, mint a helyreállítási alap, a költségvetés vagy hitelfelvétel, a jövőben partnerek lesznek olyan országok, amelyekkel szemben a Bizottság egészen abszurd elvárásokat fogalmaz meg, majd azok teljesülése ellenére sem viszonyul korrekt módon. A kancelláriaminiszter szerint bízni lehet csak abban, hogy a Bizottság korrektebben jár el hazánkkal, mint Lengyelországgal, szemben, Magyarország mindenesetre minden ígéretét teljesíteni fogja. Mint ugyanakkor kiemelte,

hosszú távon szétveri az Európai Uniót, ha Bizottság így viselkedik a tagállamokkal, ezért is vagyunk maximálisan szolidárisak lengyel barátainkkal.

A MUNKÁCSI TURUL-SZOBOR LEDÖNTÉSE MAGYARELLENES AKCIÓ VOLT

Portálunk a sajtótájékoztatón arról is kérdezte a kancelláriaminiszter véleményét, hogy Munkácson ledöntötték a Turul-szobrot. Gulyás Gergely kiemelte,

ez egy magyarellenes akció volt, amelyet elfogadhatatlannak tartunk.

Hozzátette, Magyarország eddig is minden humanitárius eszközzel támogatta nemcsak Kárpátalját, de egész Ukrajnát is, ugyanakkor ha Ukrajnának az a célja, hogy Európához közelítsen, akkor az a nemzetiségi kisebbségi jogok tiszteletben tartását is kell, hogy jelentse, amellyel már korábban is súlyos problémák voltak.

 

(Susánszky Mátyás, pestisracok.hu)

 

  

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Rágcsáló bácsi: könyörtelenül lehullt a lepel Göncz Árpi bácsiról

Ez sem stadion! Segítséget kapnak a vállalkozások: a könnyítés közel 60 ezer céget érint