in ,

Gödön lenyomta a DK-t a Momentum! A DK-nak nem maradt képviselője a testületben

Gyurcsányék bukták a gödi meccset?

Közleményben tudatta Gyurcsány pártja, hogy a gödi önkormányzatban megszűnt a Demokratikus Koalíció képviselete. Két DK-s képviselő közül Szilágyi László, aki korábban csak felfüggesztette a tagságát, azóta kilépett a pártból, Lőrincz László alpolgármestert pedig a mai nappal hivatalosan kizárták. Ezzel Gyurcsányék látszanak alulmaradni korábbi szövetségesükkel, a Momentummal vívott gödi háborúban, amely során egymást vádolták azzal, hogy a másik a Fidesszel szövetkezett. A gödi paródiát országos botránnyá dagasztották, ami megreccsentette a nagy ellenzéki összeborulást…

A gödi ellenzéki botrány hetek óta tart. A hónap elején a város érdekeire hivatkozva három DK-s is úgy döntött, hogy felfüggeszti párttagságát: Göd alpolgármestere, Lőrincz László, a pénzügyi bizottság alelnöke, Szilágyi László, és dr. Tóth Ágnes, Pest megye DK-s képviselője. Szilágyi László közösségi oldalán azt írta:

Mi arra esküdtünk, hogy Göd város lakóit képviseljük. Az ő érdekükben és nem a budapesti pártközpontoknak akarunk megfelelni.

Gödön azután alakult ki komoly konfliktus az ellenzéki pártok helyi képviselői között, hogy áprilisban Balogh Csaba momentumos polgármester kirúgta a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft. vezetőjét, akit korábban a DK javaslatára pályáztatás nélkül neveztek ki. Ezután az LMP, a DK és a Jobbik képviselői is panaszkodtak rá pártjuk országos vezetőségénél.

A DK és a Momentum egymásnak esett. Egymást kezdték azzal vádolni, hogy a másik a Fideszhez dörgölőzik, a Fidesszel szövetkezett korábbi szövetségese ellen. A DK uniós képviselője, Rónai Sándor egy hangfelvételt is nyilvánosságra hozott a gödi ügyről, ami a Momentum szerint manipulált.

Az önkormányzat képviselő-testülete július 17-i ülésén többségi szavazással fegyelmi eljárást indított Göd momentumos polgármestere ellen. Június 29-én formailag is megszűnt a városban az ellenzéki összefogás, miután a képviselő-testület négy ellenzéki párti tagja bejelentette, hogy új, önálló frakciót alakítanak. A négy képviselő szerint Balogh Csaba felrúgta az ellenzéki megállapodást és becsapta a gödi embereket. A polgármester-ellenes gödi ellenzék a munkavégzés alól is felmentette Balogh Csaba momentumos polgármestert.

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Már 20 ezren tiltakoznak Gyurcsány fenyegetése ellen! Itt lehet aláírni!

Sebestyén Balázs továbbra is mindent utál, ami magyar – Sebestyén Balázs: “Matyó, mint elfáradt magyar motívum.”