in ,

GFG: egy éve alakult meg az ötödik Orbán-kormány

Orbán ugyan „bad guy”, de legalább tudja mit kell tenni, amazokra meg, hogy klasszikust idézzek, még a tyúkólat se bíznám rá.

„A korszak, amiben élünk, az Orbán-korszak.

Ezt a korszak ellenfelei is így látják, még akkor is, ha mindezt ellenkező előjellel ítélik meg.

Azt állítom, hogy a korszak megszilárdításában meghatározó, hanem döntő szerepet játszott a 2022-es választás és mindaz, ami utána történt. Az első győzelmet ugyanis még lehetett Gyurcsány történelmi számlájaként elkönyvelni, a második kétharmadra is talán még lehetett azt mondani, hogy a szerencse és a szerencsétlenkedő baloldal tett rá egy lapáttal a választási eredmény mértékére. Háromszor viszont nem lehet a véletlenre, az ellenfél ostobaságára, külső tényezőkre kenni az eredményt, 2018-ban is már mindenki tudta, hogy a siker mögött saját teljesítmény áll és aztán hiába jött a Covid, majd tört ki a háború, 2022-ben a jobboldal nemcsak újabb kétharmados felhatalmazással foghatott kormányzáshoz, hanem győzelmével egyben lezárta és kizárta a rendszer- és korszakalternatívák lehetőségét is.

(…) Orbán ugyan »bad guy«, de legalább tudja mit kell tenni, amazokra meg, hogy klasszikust idézzek, még a tyúkólat se bíznám rá.

A Fidesz választása a biztonság, a baloldal pedig a felelőtlen kockázat. Elég csak ránézni az eredményjelző táblára, hogy ennek visszaigazolását lássuk, hiába van háború, hiába ment lefelé a gazdasági konjuktúra, a Fidesz a tábla tetején és mögötte valahol egy másik ligában a baloldal, a sok párt közül sokan láthatósági mellénnyel felszerelkezve.”

 

 

 

(GFG, origo.hu / 888 )

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Elhunyt Tina Turner

Rezsicsökkentés eltörlése? A magyarok válasza az EU-nak: a kormány nem enged a rezsicsökkentésből