in , ,

Gál Kinga: „A Sargentini-jelentés bosszú azért, mert újra megnyertük a választásokat”

A fideszes EP-képviselő szerint Judith Sargentini zöldpárti politikus jelentése szubjektív, politikailag és ideológiailag instruált

A LIBE bizottságban ma kimondták, hogy ők jobban tudják, hogy nekünk mire van szükségünk Magyarországon”

–  hangsúlyozta Gál Kinga fideszes EP-képviselő a jelentés megszavazása után tartott rövid sajtótájékoztatóján. Az EP-képviselő úgy fogalmazott, hogy egy dolog táplálja még az optimizmusát, mégpedig az, hogy a bizottságban nem sikerült nagy többséggel elfogadni a jelentést, így várhatóan jobbak lesznek a kilátások az EP szeptemberi plenáris ülésén.

Gál Kinga szerint várható volt, hogy a baloldali többségű bizottságban megszavazzák a jelentést, de szerencsére nem sikerült minősített többséget elérniük a Magyarországot bírálóknak.

Az, hogy a LIBE bizottságban nem volt meg a kétharmad, az azért egy jó jel, – különösen a plenáris ülés tekintetében -, mert ha a LIBE-ben nem volt meg, akkor a plenárison sem lesz meg a minősített többség”

– vélekedett az EP képviselő, aki szerint a jelentés hazugságokkal és csúsztatásokkal van teletűzdelve.

Ez a jelentés egy bosszú azért, mert újra megnyertük a választásokat, és nem tartotta a magyar választók többsége ördögtől valónak azt, ami Magyarországon történik.”

Gál Kinga szerint a jelentés továbbá egy büntetés azért mert Magyarország nem változtatott és továbbra sem változtat migrációs politikáján és hozzáállásán.

A jelentés egy büntetés, koncepciós per, egy ítélet, ahol a másik fél nem hallgattatott meg”

– vélte az EP-képviselő, aki szerint Judith Sargentini jelentése szubjektív, politikailag és ideológiailag instruált.

Olyan kifogásokat emeltek a jelentésben, amihez az uniós jognak köze sincsen. A szavazáson átment az a kritika, hogy a magyar tankönyvek anyaszerepben tüntetik fel a nőket. (…) A jelentés kettős mércével mér számos kérdésben amit érint, hiszen a kifogásolt részek millió más helyen is megvannak, léteznek más tagállamokban és jogszabályokban is.”

(forrás: Horváth József György, 888.hu)

A hazai dinnye fogyasztását népszerűsítő kampány indult

DURVA! – Több mint száz támadás naponta! – Csak tavaly negyvenezer német vált a „buckalakók” áldozatává