in ,

Gajdics Ottó: fejezzék be a jobboldali média hiteltelenítését! – Videó

Az újságíró szerint a baloldalnak bele kellene törődnie, hogy van jobboldali újságírás.

A hét egyik vezető közéleti témája lett a ferencvárosi polgármester ATV-s interjúja. Bár az interjú már több mint egy hete volt, azóta sem csitul a vita a sajtószabadságról és a média függetlenségéről, sőt egyre többen nyilvánulnak meg.

Mint ismert, Baranyi Krisztina nem válaszolt a pestisracok.hu újságírójának a kérdéseire a csatorna Szigorlat című műsorában. Baranyi arra hivatkozott, hogy „propagandistákkal nem áll szóba”. Erről a témáról beszélgetett a Hír TV Napi aktuális című műsorában M. Dobos Marianne Gajdsics Ottóval és Fodor Gáborral.

„Ezt nem a jobboldal kezdte el”

Gajdics Ottó arra emlékeztetett a beszélgetés során, hogy ezt „nem a jobboldal kezdte el”, mert ő még emlékszik azokra az időkre, amikor a Gyurcsány-kormány tagjainak kiadták, hogy mely médiumokhoz nem kell menni, illetve melyekhez lehet, de csak „saját felelősségre”. Erre a Fidesz úgy reagált, hogy bojkottálták a Napkelte című műsort – idézte fel az újságíró.

Mindezek után Gajdics rákanyaradott a Baranyi-ügyre. Kijelentette, hogy Ferencváros polrmesterének a Politikai Hobbista című műsorban elhangzottakkal volt problémája, pedig valójában Ambrózy Áron csak Puzsér Róbertet idézte, amelyre a jelenlévők „idétlen kuncogással” reagáltak. Az újságíró itt elmondta, hogy a történtek után beszélt Jeszenszky Zsolt műsorvezetővel, akinek elmondta, hogy „ez kontraproduktív volt”, és már akkor sejtették többen, hogy ezt az ügyet még rá fogják olvasni a Pesti Srácokra és a Pesti TV-re.

Ezután a műsorvezető azt a kérdést tette fel a jelenlévő vendégeknek, hogy mi vezethet ebben az ügyben eredményre.

Fodor Gábor, egykori SZDSZ-es politikus erre úgy reagált, hogy „egy közszereplőknek mindenféle típusú, minden beállítottságú orgánumra egyaránt reagálni kell, szóba kell velük állni”. A Közép-európai rendszerváltást Kutató Intézet alapítója jó példaként hozta a Hír TV Csörte című műsort, ahol a vendégek különböző nézőpontokból tudtak kulturált körülmények között „erős” témákat is megvitatni. „Ennek van hatása, másnak nem lesz” – mondta Fodor Gábor. Ezen gondolatmenetből kiindulva, pedig leszögezte, hogy ezért tartotta jónak, hogy a szóban forgó ügy miatt lelült egymással Fürjes Balázs és Baranyi Krisztina vitázni a levélváltások után.

„Felépült egy jobboldali média Magyarországon, amely megkerülhetetlen”
Ezt követően Gajdics Ottó vette át a szót, aki hangsúlyozta, hogy a „helyzet tarthatatlan”. „Ha abból indulnánk ki, hogy nem állok szóba azzal az újságíróval, akinek nem tetszik a pofája,akkor Tóta W. írásai alapján senkinek nem javasolt szóba állni a HVG-vel”.

Az újságíró ezután ismertette az álláspontját:

„A balliberális kollégák törődjenek bele, hogy igenis van jobboldali újságírás. Igenis felépült egy jobboldali média Magyarországon, (…) amely megkerülhetetlen”
Végül azt kérte az ellenéki oldalon állóktól, hogy „fejezzék be a hiteltelenítést! Fejezzék be a lejáratást! Törődjenek bele, hogy mi is vagyunk, ne propagandistázzanak, ne mondják azt, mert (…) ha mi propagandisták vagyunk, akkor ők aztán igazán azok”.

Végül azt kérte az ellenéki oldalon állóktól, hogy „fejezzék be a hiteltelenítést! Fejezzék be a lejáratást! Törődjenek bele, hogy mi is vagyunk, ne propagandistázzanak, ne mondják azt, mert (…) ha mi propagandisták vagyunk, akkor ők aztán igazán azok”.

 

 

Videó:

 

 

 

 

(vadhajtasok.hu)

 

  

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Már meg sem lepődünk – Érden is balhé van a baloldal miatt – Jogsértéssel vádolja a Fidesz Érd baloldali polgármesterét

Horváth Csacsi már nyivákol: visszautasítok minden olyan állítást, amely az ATV és Zugló Önkormányzata közötti szerződést a személyem önös érdekeként jeleníti meg