in , ,

G. Fodor Gábor: az őrület kezd eluralkodni Európában és ez ellen lázad Orbán Viktor

A régi szabályok érvénytelenítésével egy új rend korszakába léptünk

 

A régi szabályok érvénytelenítésével egy új rend korszakába léptünk: Orbán Viktor politikájának kulcsa, hogy meg tudott maradni az emberek mellett, nemzeti ügyekre építő kormányzással nyerve meg a társadalom többségének támogatását – mondta G. Fodor Gábor a Magyar Nemzetnek.

A politikai filozófus nemrég megjelent könyve, Az Orbán-szabály mellett a politikai jelentésadásról, az egységes jobboldal titkáról, valamint arról is szó esett, hogy hogyan lehet kormányoldalról lázadni.
A politikai filozófus szerint Európában magától értetődő iránytűket veszítünk el, amelyeket eddig nem kérdőjeleztük meg. Ilyennek tartja például azt, hogy van férfi és nő, és csak férfi és nő van, közöttük pedig különbség leledzik, ennek pedig jelentősége van. Ha lehet azt mondani, hogy ez hülyeség, ez önkényes különbségtétel és mint ilyen, átírható, akkor odalesz az iránytű, marad az iránytalanság, a káosz – állítja a Magyar Nemzetnek a civilizált nyugat jelenlegi állapotát elemezve G. Fodor Gábor.

 

Ugyanez áll a nemzetre: ha lehet azt mondani, hogy ez egy idejétmúlt konstrukció, meg kell haladni, a homogenitás rossz, akkor megint csak elesik egy morális iránytű, ami pedig a helyébe lépne, arra még szavaink sincsenek. Az őrület kezd tehát eluralkodni Európában és ez ellen lázad a józan ész. Ennek nevében lázad Orbán és az általa fémjelzett politikai nemzedék. A lázadás mögött pedig ott állnak a hétköznapok emberei, akik megszokták, hogy csak élik az életüket, a maguk józan normái szerint. Ők szavaznak Orbánra és a hozzá hasonlókra ma Európában

– hangzik el az interjúban. G. Fodor Gábor szerint ezek miatt is érdeklődnek Orbán Viktor iránt külföldön is, és számos politológus elemzi az ő személyét Bulgáriától egészen Franciaországig. A politikai elemző szerint Orbán Viktor azért különleges politikai tehetség, mert új rendet teremtett egy olyan többség létrehozása mentén, mely korábban a közélet perifériájára marginalizált ügyek mentén szerveződött. Olyan ügyeket tudott nemzeti üggyé emelni, amelyeket korábban kinevettek, gúny tárgyává tettek vagy nem is lehetett róluk beszélni. Ilyen például a határon túli magyarok ügye, a rezsicsökkentés, vagy a családpolitika kérdése. A Fidesz által ezek a témák nemzeti ügyekké váltak, olyan fundamentumokká, amelyek mögött társadalmi többség áll – véli G. Fodor Gábor és fejti ki gondolatait most megjelent kötetében.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Lehet sivalkodni, lehet Lölözni – Mészáros Lőrinc ezer egészségügyi dolgozónak biztosít kétszemélyes díjmentes szállást szállodáiban

Bréking! Oroszország kitiltotta az Európai Parlament elnökét és az Európai Bizottság alelnökét is