in ,

Futóbolondok: tovább osztódik az ellenzék – Közös pártot alapíthat Hadházy és Márki-Zay

„Ennyiféle pártot az ellenzéki választók nem tudnak eltartani” – reagált a XXI. Század Intézet elemzője.

A Magyar Nemzet megkereste Hadházy Ákos országgyűlési képviselőt, aki sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudta, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel közös pártot alapítana. Mindemellett Jakab Péter a héten sodródott ki teljesen a Jobbikból és augusztus 20-án jelenetheti be, hogy ő is saját pártot alapít. Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője szerint a két új párt megjelenésének a baloldalon senki nem örülne.

Botorság lenne ma, 2022 augusztusában arról beszélni, hogy mi lesz 2024-ben az EP-választáson, olyan sok az ismeretlen tényező”

– reagált Hadházy, miután Márki-Zay Péter azt nyilatkozta: volt szó arról, hogy közös pártot alapítanak a független baloldali politikussal.

Hadházy közölte: minden olyan politikai erővel kész együttműködni, amely valóban le akarja váltani a „Fidesz rendszerét”, és ezért hajlandó is tenni. Márki-Zay Péter korábban elismerte, beszélt egy esetleges pártalapításról Hadházyval és már a 2024-es választásokon is indulnának. A polgármester szerint bárkivel együttműködnek, kivéve a DK-t.

Ennyiféle pártot az ellenzéki választók nem tudnak eltartani”

– közölte Nagy Ervin, a XXI. Század intézet elemzője.

A szakértő szerint nagy esély van ugyan a két új párt megjelenésére, de ennek a baloldalon senki sem örülne, mert a jelenlegi hat balliberális formáció mellett két új politikai szervezet feltűnése még töredezettebbé tenné az ellenzéket. Nagy Ervin szerint Jakab Péter mondanivalója semmiben sem különbözik a globális baloldalétól, mivel a bukott pártelnök is támogatja – többek között – az euró bevezetését vagy az európai uniós ügyészséghez történő csatlakozást.

(mandiner.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Azon kesereg Bősz Anett főpolgármester-helyettes, hogy főnökét leszámítva senki sem köszöntötte nyilvánosan hetvenedik születésnapján Demszky Gábort, Budapest volt frontemberét

Koncz Zsuzsa szerint fogja be a száját a kicsi Magyarország – Akkor nem kéne neki is???