in ,

Futóbolondok: Maki Zaj demokráciája – Ötszáz szavazat alapján döntött Márki-Zay: nem lesz tűzijáték a 45 ezer lakosú Hódmezővásárhelyen

A tűzijátékot szervező vállalkozónak gyűjtést szerveznek a városban.

Nem lesz tűzijáték Hódmezővásárhelyen augusztus 20-án – idézte Márki-Zay Péter szerdai bejelentését a Promenád24. A portál emlékeztetett:

 polgármester először azt nyilatkozta, hogy megtartják a tűzijátékot, majd a közösségi oldalára érkezett kommentek miatt ezt visszavonta, és lakossági szavazást szervezett.

460-an szavaztak a tűzijáték ellen

A város több pontján, többek között a Városházán, a könyvtárban, a művelődési házban vagy az orvosi rendelőkben elhelyezett szavazóládákba végül alig több mint 500 voks gyűlt össze a mintegy 45 ezer lakosú városban. Közülük 460-an arra szavaztak, hogy maradjon el az ünnepi tűzijáték.

A polgármester a Facebook-oldalán közzétett bejegyzéséből kiderült, hogy ezzel a döntéssel „felszabadult másfél millió forint”, amelyet egyebek mellett a szociálisan rászorulók megsegítésére fordítanak majd.

Gyűjtést szerveznek a tűzijátékot szervező vállalkozó bevételének pótlására

Márki-Zay hozzátette: a tűzijáték lebonyolítására közbeszerzési eljárással választotta ki a város a beszállítót, aki már megkezdte az előkészületeket a munkára.

„Mivel katás vállalkozóról van szó, így az ő megsegítésére gyűjtést szerveznek Vásárhelyen”

– derült ki a polgármester Facebook-posztjából.

A Promenád24 megtudta, hogy az adományokat egy hamarosan közlendő bankszámlára bárki elutalhatja, „de aki a készpénzt tartja egyszerűbbnek, az bedobhatja azt a városháza aulájában elhelyezett ládába is”.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Kocsis Máté bohóc Petiről: szegény fenyegetőző Krumplis Peti nincs jó állapotban

Csak nem akar égni az a világ – Hát tegyünk rá még egy lapáttal – Irány Dél-Korea