in ,

Fricz Tamás kérdezi: Varju László és Varga Zoltán urak, mikor tűnnek már el a közéletből?

Kocsis Máté után szabadon

Varju László DK-s alelnök, illetve Varga Zoltán DK-s képviselő olyan politikai mocsárba süllyedtek, ami után csak ugyanazt kérhetjük tőlük, amit Kocsis Máté modellértékűen kért az őszödi Gyurcsány Ferenc nevezetű politikai szereplőtől (kicserélve a címzetteket): nekünk az esne jól, uraim, ha végre már eltűnnének a magyar közéletből.

Varju és Varga a magyar kormány oltási tevékenységével kapcsolatos nyilvános megnyilatkozásaikkal ugyanis emberéletekkel játszanak.

Varga képviselő azt állította nemrég, hogy a kormány ahelyett, hogy az unión keresztül rendelné az oltóanyagot, ismeretlen eredetű, hamisított (!) kínai vakcinával akarja beoltatni az embereket.

Itt álljunk meg!

„Gyors tőr a szó, hegye mérgezett/Sebet ejt egy karcolás/hidd el, tönkre tehet”

– énekli Charlie Horváth Attila szövegét A keserű varázslat című dalban.

A szavaknak jelentősége, jelentése van: még akkor is, ha ellenzéki, éppenséggel DK-s képviselők szájából hangzanak el, hiszen fura mód vannak, akik hallgatnak rájuk.

Nem mehetünk el annyival emellett, hogy a baloldali ellenzék durva, magamutogató, hazug, ostoba, aljas, s éppen ebből kifolyólag ugyan mi várható el tőlük, ha nem ez a hangvétel? Ezzel a magyarázattal ugyanis egy kicsit el is nézünk a dolog felett, „eltartjuk magunktól”, legyintünk rá, ha éppen vissza is utasítjuk szavaikat és állításaikat.

Ez a Varga-féle kijelentés nem egyszerűen durva, szélsőséges és hazug – ez a kijelentés túllép egy határt, ami már nem a politikai adok-kapok logikájába tartozik.

De menjünk tovább!

Varju László újpesti képviselő (aki a Rózsadombról jár Újpestre), szabadidejében kötöttfogású birkózó ennél is tovább ment.

Az ATV-ben arról beszélt, hogy a kormány egy nagy adag Moderna-vakcinát nem szerzett be (tudjuk jól, miért: mert az csak az év második felében érkezett volna meg), ehelyett elment portyázni keletre, meg ki tudja, merre. S jött a nagy hirig: ezzel a kormány történelmi bűnt követett el, Orbán Viktor egy „halálhozó ember”.

Szóval még egyszer mondom:

ezek a kijelentések messze túllépnek a szokásos ellenzéki csúsztatásokon és „szimpla” hazugságokon.

Ezek egyfelől embertelen, a szó szoros értelmében életveszélyes megnyilvánulások, mert nyilvánvalóan bizonytalanságot szülnek az emberekben: szabad-e beoltatniuk magunkat a kínai vakcinával? A bizonytalanság, a várakozás pedig életeket veszélyeztet.

Ezzel már önmagában is kiírta magát ez a két személy a szalonképes politikusok közül.

Ám ők nemcsak egy erkölcsi Rubicont léptek át, hanem egy jogi határt is, s ezért szavaiknak törvényi következménye kell, hogy legyen.

Ugyanis vegyük észre: amikor azt állítja Varga, hogy a kormány hamisított kínai vakcinával házal, olt, akkor a kormányt életeket veszélyeztető cselekedettel vádolja meg. Ez már törvényi kategória.

És amikor Varju azt állítja, hogy Orbán Viktor halálhozó, akkor a miniszterelnököt egyszersmind tömeggyilkossággal vádolja meg. Ez a legsúlyosabb módon törvényi kategória.

Döntsük végre el: a politika olyan terep, ahol minden mondat elfogadható, tolerálható, elviselhető, vagy talán mégsem?!

Szerintem nem. Éppen az a lényeg, hogy a politika nem lehet az erkölcsökön, s főleg a jogon túli terület, ahol minden megengedett. Nem, mert akkor az nem demokratikus politika, hanem valami más. Ha azt látja Gyurcsány, Varga, Varju és a többi, hogy bármit mondhat következmények nélkül, akkor meg is fogják tenni.

Éppen az a lényeg, hogy a politika ne legyen egy privilegizált, ha tetszik elit szféra, ami felette áll jognak és erkölcsnek egyaránt.

Pláne az ne történhessen meg, hogy ilyen – jelzőt nem mondok, mert megbánnám – alakok a politikai életben gyalázatos mondatokat mondhassanak a kormányról.

Nem! Ritkán mondok ilyet, de Varga és Varju mondataira – a Kocsis Máté-i felszólítás mellett – jogi eszközökkel is reagálni kellene.

A demokrácia és a jó erkölcs védelmében.

 

(Fricz Tamás, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hivatalos: a Momentum elvenné a CSOK-ot és durván emelné az SZJA-t!

Pofon az ellenzéknek! Magyarországon csökkentek leginkább a társadalmi egyenlőtlenségek!