in

Fox News: A képmutató és elitista Soros György hülyét csinált magából Davosban

Soros megzakkant

 

 

Egy magyar származású amerikai publicista nemes egyszerűséggel úgy látja, hogy Soros a davosi Világgazdasági Fórumon annyira túltolta a Trump- és Orbán-gyűlöletet, hogy emiatt elveszítette minden maradék kontrollját önmaga fölött. Olyan megalapozatlan és összefüggéstelen megállapításokat tett, amikkel gyakorlatilag hülyét csinált magából.

Soros Györgynek a davosi Világgazdasági Fórumon elmondott Orbán Viktort és Donald Trumpot támadó beszéde sokakban tiltakozást váltott ki, nem csak Magyarországon, de az Egyesült Államokban is.

Fox News amerikai hírcsatorna egyik magyar származású kommentátora, Steve Hilton véleménycikke szerint, amit Soros Davosban előadott, azzal a milliárdos spekuláns gyakorlatilag nevetségessé tette saját magát.

Soros azt állította Davosban, hogy Trump elnök Amerikát egy maffiaállammá akarja átalakítani, ami nem fog neki sikerülni és az sem biztos, hogy az amerikai elnök ki tudja majd tölteni a hivatali idejét.

Soros szerint Trump működése már nem csak a nyílt társadalom (Soros által kitalált) eszméjének létét, de már az egész világ demokratikus berendezkedését is olyan módon fenyegeti, mint a kommunista elnyomó diktatúrák, ezért mindenkinek szigorúan fel kell lépnie ellene.

Steve Hilton

A Fox News szerzője szerint azonban Sorosnak ez a drámaian túlzó, Trump miatti aggodalma valójában nem más, mint annak a jele, hogy

a milliárdos spekulánsnak és a vele szövetséges elitnek a Trump-ellenes gyűlölete már egy olyan hisztérikus szintet ér el, ami nevetséges.

Hilton szerint hülyeség, amit Soros mond, mert Trump a gazdaság területén sikeres, hiszen képes volt ígéretei közül például az adók csökkentését, a munkahelyek számának vagy éppen a bérek összegének a növelését is megvalósítani.

A magyar származású amerikai szerző úgy véli, hogy teljesen hamis, szándékosan félrevezető dolog, amikor a többek között a kommunista magyar diktatúra elől az Egyesült Államokba emigrált Soros Trump elnököt most a kommunista diktátorokhoz hasonlítja. Hilton emlékeztet: az ő szülei is a kommunista magyar diktatúra elől menekültek az Egyesült Államokba, ezért nagyon jól tudja, hogy Soros hazudik, amikor kommunista elnyomókhoz hasonlítja Trumpot.

A Fox kommentátora szerint Soros és a globális elit vele egyetértő tagjai feltehetően azért ragadtatják magukat egyre nyilvánvalóbban teljesen alaptalan, hamis, sőt szándékosan megtévesztő állításokra Trumppal összefüggésben, mert eddig nem sikerült ellehetetleníteniük az új elnököt.

Hilton szerint ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a milliárdosokból álló pénzügyi elit tagjainak davosi találkozóján milyen méreteket öltött a képmutatás.

Azért az érdekes, amikor a dolgozó emberek tömegeit – a spekulatív pénzügyi műveleteivel – számos országban ellehetetlenítő Soros amiatt aggódik, hogy a Google és a Facebook az internetfüggőségen keresztül kihasználhatja vagy – ne adj’ isten – kizsákmányolhatja a szegény, illetve átlagembereket.

Soros az internetes cégek gyalázása közben arról elfelejtett beszélni, hogy ő és befektetési bankár barátai mekkora részesedésekkel rendelkeznek ezekben a cégekben. Az pedig különösen hiteltelen, amikor Soros azt mondja, hogy szerinte az internetes cégek azért veszélyesek, mert a kaszinók játékosainak játékfüggőségéhez hasonló állapotba hozzák a felhasználó fogyasztókat. Mondja ezt egy olyan befektetési spekuláns, aki (a bennfentes információk birtokában) saját maga úgy adta-vette egyes országok valutáit és részvényeit, mintha csak valami kaszinóban játszott volna.

Soros György davosi beszédében egyébként többek szerint az volt az egyik legérdekesebb elem, hogy az amerikai spekuláns azzal vádolta Donald Trump amerikai elnököt és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy az ő létük állítólag veszélyezteti a liberális demokratikus világrendet.

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Orbán látogatása miatt sivalkodnak az osztrák balliberálisok

Zacher Gábor a sürgősségin meghalt férfiről: „Tiszta a lelkiismeretünk” – Pedig Sebestyén Balázsék mit összesivalkodtak