in ,

Fővárosi balhé – Pilhál Tamás: íme, ilyen működés közben a hatpárti roncskoalíció!

Minden pofon jó helyre megy

Nem mintha jelentősége lenne, de határozatképtelenség miatt elmaradt a szerdai Fővárosi Közgyűlés. Semmi különös, csak egy kis bolsevik–mensevik típusú nézeteltérés támadt a DK és a Momentum között, elfojtott anyázásokkal tarkítva. Tudniillik a Momentum addig nem hajlandó megszavazni a DK-s Bősz Anettet főpolgármester-helyettesnek, amíg a XI. kerületben nem az ő emberük, Lados Tamás kaparintja meg a polgármester-helyettesi stallumot. Vagy-vagy. Szépségdíjas zsarolás.

Íme, ilyen működés közben a hatpárti roncskoalíció! Úgy működnek, hogy nem működnek. Csak a hatalom, a vezető tisztségek, az extra tanácsadói posztok, a mesés fizetések, a saját megélhetésük izgatja őket. Hogy épüljön-szépüljön a város, te meg én közlekedni tudjunk – na, az speciel nem. Képzeljék el, mi várt volna nemes hazánkra, ha ezek április 3-án valahogyan országos főhatalmat szereznek…

Amúgy, persze, minden pofon jó helyre megy. Kávét és popcornt kérünk, és reméljük, minél tovább tart a DK–Momentum-ketrecharc. Legszívesebben küldenénk nekik még fegyvert, lőszert, nehogy félmunkát végezzenek egymással. Egyrészt, mert csodálatos, ahogyan a szemkilövetők és az olimpiagyilkosok leszámolnak egymással. Másrészt: addig sem foglalkoznak a városvezetéssel.

 

Furán hangzik, de az utóbbi két és fél évben mi, budapestiek megtapasztalhattuk: az a kisebbik rossz, ha Karácsonyék nem dolgoznak, átalusszák a napjaikat. Addig sem rombolnak le semmit, addig sem torpedóznak meg egyetlen kormányzati fejlesztést, sportcsarnok- és múzeumépítést. Náluk a „munka” két dolgot jelent. Egy: marakodást a koncért (lásd: Bősz-balhé). Kettő: buszmutyitendert, ötmilliárddal drágább Lánchíd-felújítást, Nagykörút-szűkítést, rakpartlezárást, biciklisáv-fölfestési őrületet, az autósok szívatását, Budapest közlekedésének megbénítását, illetőleg méhlegelőnek becézett dudvás köztereket.

Jobb, ha annyit sem „dolgoznak”, mint eddig, annál kevesebbet ártanak. Inkább zsarolgassák-irtsák egymást, abban utolérhetetlenek.

 

(Pilhál Tamás, magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Továbbra is támogatják a kormányt a magyarok: a lakosság egyetért az extraprofit különadójával

Közel a vég – Megfosztotta különleges jogkörétől Jakab mamuszos Enikőjét a Jobbik elnöksége