in

Fidesz: Bangóné távozzon a közéletből!

Bangóné Borbély Ildikó egy keddi sajtótájékoztatón véletlenül elismerte, hogy ő és az MSZP áll egy csepeli választási visszaélés-sorozat mögött

Bangóné Borbély Ildikó egy keddi sajtótájékoztatón véletlenül elismerte, hogy ő és az MSZP áll egy csepeli választási visszaélés-sorozat mögött. Amennyiben a politikus asszony “csak” hazudott a sajtótájékoztatón, és szándékosan vezette félre a sajtó jelen lévő résztvevőit azért, hogy másokat vádoljon bűncselekménnyel, akkor amiatt kell távoznia – írta közleményében Ábel Attila, Fidesz csepeli szervezetének elnöke. 

Az alábbiakban a közlemény teljes szövegét olvashatják.

Bangóné Borbély Ildikó állítása szerint ezer elhunyt személy neve és adatai vannak „kamupártok” ajánlásai között Csepelen. Csakhogy a csepeli választási bizottság dokumentumai szerint nem összesítették a visszaélés-gyanús adatokat. A bizottság – nem MSZP-s javaslatra, mint ahogy azt Bangóné állította – rendőrségi feljelentést tett csalás gyanúja miatt. A nyomozó szervek feladata lesz, hogy összesítsék, számszerűsítsék a hamis ajánlásokat. Vagyis Bangóné kizárólag abban az esetben tudhatta, hogy mennyi elhunyt személyhez kötődő, bizonyíthatóan hamis ajánlás van az ajánlóíveken, ha a „kamupártok” által felhasznált adatbázist ő maga állította össze és juttatta el korábban a segítőivel ezeknek a pártoknak abban a reményben, hogy majd politikai hasznot húz a lebukásukból.

Bangóné kampányfőnöke az a Szenteczky János MSZP-s képviselő, akit két rendbeli, aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen már elítéltek. Ellene több korrupciós vád miatt folyik még bírósági eljárás. Bangóné kampánycsapatának tagja az a Takács Krisztián MSZP-s képviselő is, akit magánokirat-hamisításbecsületsértés és sikkasztás miatt ítélt el eddig a bíróság. Ha van alkalmas kampánycsapat egy választási csalás véghezvitelére, ez mindenképpen annak tűnik. Az MSZP csepeli választási bizottságba delegált jogászáról ráadásul polgári peres eljárásban mondta ki jogerősen a bíróság, hogy közpénzből fizették ki, miközben Szenteczky János magánügyeiben járhatott el.

Ezért a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csepeli szervezete nevében felszólítjuk Bangóné Borbély Ildikót, az MSZP csepeli-soroksári jelöltjét, hogy kérjen bocsánatot a választóktól és haladéktalanul mondjon le a képviselő-jelöltségről és az MSZP-s pártlistán elfoglalt helyéről. Akár választási bűncselekményt követett el, akár bűncselekménnyel való rágalmazást, megengedhetetlen, hogy ilyen ember képviselő-jelölt vagy országgyűlési képviselő legyen – áll a közleményben.

Csepel.info

Itt a jobbikos korrupció következő állomása

Emeld fel fejed büszke nép! – Wittner Mária írása a PestiSrácok.hu olvasóihoz és a választókhoz