in ,

Felismerte a chemnitzi gyilkosság gyanúsítottját egy ott élő magyar

Az M1-nek nyilatkozott egy Chemnitzben élő magyar, aki azt tervezi, hazaköltözik a sok bevándorló miatt.

A német és később az európai sajtó nagy része is azt hangoztatta az elmúlt egy hétben, hogy bevándorlónak tűnő emberekre vadászott a szélsőjobboldali csőcselék azok után, hogy leszúrtak egy német férfit a városban. A tartomány miniszterelnöke tagadta a vádakat. Közben az M1-nek nyilatkozott egy Chemnitzben élő magyar, aki azt tervezi, hazaköltözik a sok bevándorló miatt.

Felismerte a chemnitzi gyilkossággal gyanúsított férfit egy ott élő magyar. Azt mondta, fodrászként dolgozott a városban az elkövető, akiről eddig annyit tudtak, hogy négy éve érkezett Németországba és szíriai kurdnak vallotta magát.

A magyar férfi hat éve él Németországban élettársával. A nő munkahelye közel van ahhoz a helyhez, ahol a gyilkosság történt. A Híradónak azt mondta, a rossz közbiztonság miatt szeretnének hazaköltözni Magyarországra.

Chemnitzben a támadás óta sorozatosak a bevándorlás–ellenes tömegdemonstrációk és ellentüntetések. Ezekkel kapcsolatban Angela Merkel és szóvivője, valamint a német sajtó is úgy fogalmazott, a gyilkosság után bevándorlónak tűnő emberekre vadászott a szélsőjobboldali csőcselék.

Michael Kretschmer, Szászország miniszterelnöke ugyanakkor szerdán a tartományi gyűlésen az eseményekről azt mondta, mindez nem igaz, a sok hazugság vezetett a zavargásokhoz.

Megkérdezték erről Angela Merkelt is, aki viszont ragaszkodik korábbi álláspontjához. Szerinte a tüntetéseken készült képek hajtóvadászatot ábrázolnak.

 

Chemnitzben augusztus 26-ra virradóra egy 35 éves német állampolgárt késeltek meg. A bűncselekménnyel három férfit gyanúsítanak, mindhárman menedékkérőként érkeztek az országba, ketten előzetes letartóztatásban vannak. A német bevándorlásügyi hivatal bejelentette, egyikük, a magát irakinak valló férfi hamis dokumentumokkal érkezett Németországba és egyelőre a másik férfi származását sem tudták megerősíteni, aki korábban szírnek vallotta magát. A harmadik férfit még körözik.

(forrás:www.hirado.hu)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Magyarellenes román feliratokkal rongálták meg Széchenyi István szobrát

Lopós libsik – Csaknem kétszázmilliós csalásért kell felelnie Gyurcsány volt párttársának